Εναλλακτικούς τρόπους φύλαξης των σχολείων αναζητά το υπουργείο Παιδείας

Εναλλακτικούς τρόπους φύλαξης των σχολείων αναζητά το υπουργείο Παιδείας

Αρβανιτόπουλος: Καραδοκούν ακραία στοιχεία 

Αρβανιτόπουλος: Κανένα πρόβλημα για όσους φοιτούν στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ
Την έντονη ανησυχία για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στη Βουλή. Ο υπουργός«αποσαφηνίζοντας ότι οι σχολικοί φύλακες δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας», υπογράμμισε ότι «Θα βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να καλύψουμε τα κενά στα σχολεία, απέναντι στα ακραία στοιχεία που καραδοκούν. 

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να δηλώσω ειλικρινώς και ευθαρσώς ότι υπάρχει ανησυχία». «Τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται διότι τα ακραία στοιχεία καραδοκούν», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι το θέμα που προκύπτει «πρέπει να λυθεί με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει τις σχολικές μονάδες», χωρίς να αμφισβητεί, όπως διαφάνηκε την πρόταση για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων.

Σε ότι αφορά στην Τεχνική Εκπαίδευση ο υπουργός επανέλαβε ότι οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργούνται «δεν χάνονται αλλά μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ». Όπως είπε «με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα και οι ειδικότητες να μην χαθούν και να ελαττωθεί η πανσπερμία στα επίπεδα εκπαίδευσης».

Κλείσιμο
Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «διασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα» και ανέφερε ότι το εθνικό σχέδιο προσόντων που ανακοινώθηκε συμβάλλει στην κατεύθυνση του να μην χάσουν τα δικαιώματά τους στην αγορά εργασίας οι εμπλεκόμενοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης