Από το παλιό Mega, η νέα ΕΡΤ

Από το παλιό Mega, η νέα ΕΡΤ

Από το στούντιο όπου έβγαινε η πολυσυζητημένη εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη εκπέμπει η ΕΔΤ – Σε λίγες ώρες στον αέρα το πρόγραμμα 

Από το παλιό Mega, η νέα ΕΡΤ
Από τα καλά φυλασσόμενα -με διμοιρία και κλούβα των ΜΑΤ- παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία εκπέμπεται το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ), με τη συνεργασία της Digea και του ΟΤΕ για την ψηφιακή επεξεργασία και διανομή του σήματος.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να καταγγέλλουν ως “μαϊμού” τη νέα δημόσια τηλεόραση, χαρακτηρίζοντάς την ως πραξικοπηματική ενέργεια, που επί της ουσίας διακωμωδεί την απόφαση του ΣτΕ.

Οι τελευταίες καταγγελίες, αφορούν πρώτον το γεγονός ότι το νέο σήμα δεν έχει νομική κάλυψη (αφού δεν έχει δοθεί άδεια από το ΕΣΡ) και δεύτερον, το ιδιωτικό στούντιο της Παιανίας (της εταιρείας του Νίνο Ελματζίογλου) από όπου βγαίνει η εικόνα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Πρόκειται για το ίδιο στούντιο από το οποίο έβγαιναν κάποιες πολυσυζητημένες μεικτές παραγωγές της προηγούμενης σεζόν (όπως το καθημερινό “136”), τις οποίες είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Κλείσιμο
Σε λίγες ώρες θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα

Τις επόμενες ώρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»

Θα προβληθούν ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ταινίες της εταιρείας «Παπανδρέου» για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης μετάδοσης καθώς και αρχειακό υλικό με βιογραφίες - ντοκιμαντέρ που βρίσκονται στο αρχείο του καναλιού της Βουλής.

Το συγκεκριμένο υλικό προβλέπεται να καλύψει το κενό για μία εβδομάδα σε πρώτη φάση, ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός για να βγει πρόγραμμα το οποίο θα καλύψει το επόμενο δίμηνο, μέχρι την λειτουργία του κανονικού φορέα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης