Ένταση και χημικά στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ένταση και χημικά στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε 31 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία - Κλήθηκε η Πυροσβεστική να ανοίξει με τροχό την πόρτα της Πρυτανείας, για να απεγκλωβιστούν φοιτητές που κλειδώθηκαν μέσα, για να αποφύγουν την προσαγωγή τους

«Αναβρασμός» στους δήμους εν όψει απολύσεων
Ένταση επικράτησε στα Προπύλαια το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, όταν έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 60 φοιτητές, για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο Νόμο Πλαίσιο για τη διοίκηση των ΑΕΙ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέλος της διοίκησης κάλεσε την αστυνομία, υπό το φόβο ότι θα διακοπεί η συνεδρίαση, με αποτέλεσμα επί τόπου να σπεύσουν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας Δέλτα, που περικύκλωσαν το κτίριο.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν σκηνές έντασης και μικροεπεισόδια, με τους φοιτητές από τη μία πλευρά να βρίσκουν «καταφύγιο» στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι κλειδώθηκαν προκειμένου να αποφύγουν την προσαγωγή τους. Πηγές σημειώνουν δε, ότι στο κτίριο εγκλωβίστηκε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της νέας διοίκησης.

Επί τόπου κλήθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να ανοίξουν την πόρτα με τροχό, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και σε 31 προσαγωγές, υπό τις αντιδράσεις διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών, που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την αναχώρηση της κλούβας.

Για αρκετή ώρα, η Πανεπιστημίου θύμιζε πεδίο μάχης λόγω των χημικών, ενώ οι  καταστηματάρχες έσπευσαν να κατεβάσουν τα ρολά στα μαγαζιά, υπό το φόβο ότι θα γενικευτούν τα επεισόδια.

Άλλωστε, εκείνη την ώρα ξεκινούσε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών.

Πάντως, σε δηλώσεις του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος που κάλεσε την αστυνομία, ενώ οι φοιτητές από την πλευρά τους λένε ότι το μόνο που έκαναν ήταν καθιστική διαμαρτυρία χωρίς να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια μέσα στο κτίριο. Αντίθετα υποστηρίζουν πως τα ΜΑΤ προκάλεσαν όλη την ένταση στο σημείο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης