Επίθεση στον Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕ

Επίθεση στον Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕ

Ομάδα ατόμων από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ προπηλάκισε τον δήμαρχο Αθηναίων - Φέρεται να δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι - Για «τραμπούκικες επιθέσεις» μιλά ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων - Καταδικάζουν κυβέρνηση, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕ
Επίθεση από αγνώστους έξω από την ΚΕΔΕ δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Άγνωστοι τον προπηλάκισαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δεχτεί και χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ προκλήθηκαν φθορές και στο αυτοκίνητό του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, έγραψε στο twitter ότι ο κ. Καμίνης οδεύει προς το νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, που διαμαρτύρονταν για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Την ώρα λοιπόν που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εικόνες από το περιστατικό, καθώς οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση δεν επέτρεψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν την επίθεση, γράφει το aftodioikisi.gr.

Δήλωση Καμίνη

Ως «την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων την επίθεση που δέχθηκε κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση» αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου.

Τονίζεται ακόμη ότι «οι συνθήκες κατατρομοκράτησης, που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Καταδίκη από κυβέρνηση, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και κόμματα

Την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να  εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, δήλωσε τα  εξής: «Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Σε καταδίκη της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθηναίων προβαίνει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα πρAοσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».

Και από την πλευρά της, η ΚΕΔΕ καταδίκασε και χαρακτήρισε φασιστική την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ».

Έντονα καταδίκασε την επίθεση και το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου, αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης