PROTOTHEMA

Ελλάδα

Παραβίασε το σύστημα «Τaxis»

Yπέκλεψε τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων!

Yπέκλεψε τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων!

Ένας 35χρονος άριστος γνώστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών πουλούσε σε εταιρείες προσωπικά δεδομένα πολιτών- Ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του

Ένας 35χρονος, άριστος  γνώστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατάφερε να «φακελώσει» 9.000.000 πολίτες. Μια απίστευτη υπόθεση με κατοχή ψηφιακών αρχείων προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών, ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψη του 35χρονου από την Ασφάλεια Αττικής.

Η ιστορία, αξιολογείται ως άκρως σημαντική καθώς οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για στοιχεία που εκλάπησαν από το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν σε φορολογικές καταστάσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στις «αρπαγή»  απόρρητων αρχείων πριν μερικές εβδομάδες πάλι από το ίδιο υπουργείο. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός του 35χρονου χωρίς όμως να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά. Ο συλληφθείς κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες πολιτών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 35χρονος εργάζεται σε μια εταιρεία μάρκετινγκ είχε αποκτήσει καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά  εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας.

Διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο 35χρονος, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και στη συνέχεια ενώπιον  του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι τότε ο 35χρονος κρατείται στη ΓΑΔΑ.


Μια καταγγελία


Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής:

«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας  εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις  εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.

Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων» ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΠΤΩΧΕΥΣΗ21/11/201212:23

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ (ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ!

Απάντηση
Για γέλια και για κλάματα είμαστε21/11/201211:10

Σήμερα είναι υποκλοπέας, αύριο, αν πει ότι θα δημοσιοποιήσει φορολογικά στοιχειά πολιτικών που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, θα γίνει λαϊκός ήρωας. Και στην δίκη, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι αντίπαλων κομμάτων, να τον υποστηρίξουν και οι παρατρεχάμενοι τους (μαζί και κάτι αφελείς) να τον αποθεώσουν. Όσο οι προθέσεις του δεν είναι γνωστές (και αυτές ενδεχομένως να εξαρτώνται από τον πολιτικό χώρο στον οποίον ανήκει ή για ποιόν "δουλεύει") παραμένει υποκλοπέας ... καλού κακού. Ελληνάρες μου ... σε όλα και έτσι και γιουβέτσι. Ανάλογα με το τι μας βολεύει.

Απάντηση
ΜΑΧΑΩΝ21/11/201209:51

Πρό ήμερών, βγήκε σέ τηλεοπτικό σταθμό , "ενας καθηγητής τής Πληροφορικής τού Πανεπιστημίου Άθηνών( καί τέως σύμβουλος τού Άνδρ.Παπανδρέου). Δήλωσε δέ,στόν τηλεπαρουσιαστή "οτι,άπό τού "ετους 1983 είχε όλοκληρωθεί καί είχε τεθεί σέ πλήρη έφαρμογή,τό σύστημα Taxis καί μέσω τού όποίου,τά ΠΑΝΤΑ "ησαν γνωστά. "Ομως έφοβείτο,άπό τότε("οπως άνέφερε), μήπως τό πρόγραμμα έκείνο "επεφτε, σέ ΛΑΘΟΣ χέρια (καί φυσικά έννοούσε,σέ ΛΑΘΟΣ άνθρώπινα μυαλά). Ή δήλωσις αύτή ,τηλεπαρουσιάστηκε,σέ άνύποπτο χρόνο. ΝΑ ,"ομως πού έσυνέβη. Τώωωρα;;; ΑΝΤΕ νά τά μαζέψεις. " Έξ ΕΝΟΣ κακού...Μύρια "επονται " ("αντε νά μαζέψης τά ύπόλοιπα 9.999 κακά)...Δέν είναι μόνον θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ .Άλλά καί ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ καί Ο Τ Α Ν σέ άμφότερες, Α Π Ο Υ Σ Ι Α Ζ Ε Ι ή Θ ρ η σ κ ε υ τ ι κ ή Ή θ ι κ ή (κατά Πυθαγόρα)...ΓΙΑΥΤΟ άκριβως "ελεγαν ..." Ε Κ Α Σ οί Β Ε Β Η Λ Ο Ι ". -Ε Κ Α Σ-....

Απάντηση
Οχι άλλοι ρουφιάνοι21/11/201209:01

Όποιος κλέβει και δημοσιεύει δεδομένα ατόμων που δεν έχουν καταδικαστεί για κάτι είναι παράνομος και πρέπει να τιμωρείται σκληρά. Είτε είναι απλά ΑΦΜ είτε είναι η περίφημη λίστα λαγκάρντ. Η ιδιωτικότητα είναι ιερό δικαίωμα. Κανείς δεν μπορεί να πουλάει και να ρουφιανεύει προσωπικές πληροφορίες.Εγινε πια η ρουφιανιά επάγγελμα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία