Εκδιώχθηκαν οι λαθρομετανάστες από την Πειραϊκή-Πατραϊκή

Εκδιώχθηκαν οι λαθρομετανάστες από την Πειραϊκή-Πατραϊκή

«Καζάνι που βράζει» παραμένει η Πάτρα.

Εκδιώχθηκαν οι λαθρομετανάστες από την Πειραϊκή-Πατραϊκή
Νέα επεισόδια εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Πειραϊκή-Πατραϊκή, στην Πάτρα. Ομάδα κρανοφόρων και νεαρών με μαντήλια στο πρόσωπο, κρατώντας ρόπαλα και καδρόνια, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ, τα οποία τους απώθησαν με δακρυγόνα. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες και τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν απωθηθεί προς τη λιμενική ζώνη για να προστατευτούν.

Τα ΜΑΤ απώθησαν με δακρυγόνα τους κρανοφόρους στην Ακτή Δυμαίων, όπου υπήρχαν δύο διμοιρίες, η μια μπροστά από την είσοδο του νέου λιμανιού και η άλλη λίγο παραπέρα. Στο σημείο βρισκόταν και μια κλούβα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ομάδα συγκεντρωμένων χειροκροτούσε ειρωνικά τους άνδρες των ΜΑΤ.

Εκρηκτική χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκπροσώπων φορέων με αφορμή τα επεισόδια.

Ο κ. Δημαράς ζήτησε από όλους σοβαρότητα ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα και να απομονωθούν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη.

Σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο δήμαρχος τόνισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας καθώς είναι ένα θέμα που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα».
Κλείσιμο

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το μήκος της περιοχής του νοτίου διαμερίσματος όπου κινούνται μετανάστες, με συνεχείς περιπολίες καθ΄ όλο το 24ωρο.

Οι τοπικοί φορείς ζητούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα με επιπλέον προσωπικό, για να μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΛΑΣ στις αυξημένες απαιτήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε ότι: "Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Αστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωινή γνώμη" ο Κώστας Πλατυκώστας - Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, στον οποίο ανήκει το κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής, δήλωσε ότι οι 55 τελευταίοι λαθρομετανάστες που είχαν απομείνει μέσα στο κτίριο, μετά τα προχθεσινά επεισόδια αποφάσισαν να φύγουν μόνοι τους από την Πάτρα.

Οι κάτοικοι της Πάτρας που διαδήλωσαν ζητώντας την πάταξη της εγκληματικότητας και την διάλυση του «γκέτο» που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του λιμανιού καταδίκασαν το κύμα βίας που προκάλεσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τα δύο τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρεται στο site της Χρυσής Αυγή, "πλήθος κατοίκων που πήρε την απόφαση να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μετά και την δολοφονία του 30χρονου Έλληνα έξω από το σπίτι του κι ύστερα από ολονύχτιες μάχες κόντρα στις δυνάμεις ασφαλείας που αντί να προστατεύουν τους κατοίκους, έγιναν ασπίδα ασφαλείας για τους λαθρομετανάστες, κατάφερε να κερδίσει το αυτονόητο για την Πάτρα και τις ζωές τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης