Τσακαλώτος: Δυσκολότερη από όσο πιστεύαμε η πάταξη της φοροδιαφυγής

Τσακαλώτος: Δυσκολότερη από όσο πιστεύαμε η πάταξη της φοροδιαφυγής

«Πιστεύαμε ότι ήταν ένα πολύ πιο εύκολο πρόβλημα να λυθεί απ΄ότι τελικά αποδείχθηκε ότι είναι», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος: Δυσκολότερη από όσο πιστεύαμε η πάταξη της φοροδιαφυγής
Σε μία παραδοχή που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι φοροδιαφυγή στην Ελλάδα αποδείχθηκε «πιο δύσκολη από όσο περίμενε η Αριστερά»

«Θα ξεκινήσω προσπαθώντας να είμαι απολύτως έντιμος και ειλικρινής: Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής ή καταπολέμηση για παράδειγμα της λαθρεμπορίας πετρελαίου ή καπνικών προιόντων ήταν πολύ πιο δύσκολη τελικά απ΄ό,τι εμείς ως Αριστερά πιστεύαμε πως θα ήταν. Πιστεύαμε ότι ήταν ένα πολύ πιο εύκολο πρόβλημα να λυθεί απ΄ότι τελικά αποδείχθηκε ότι είναι», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι  παρόλα αυτά τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια κινούνται και έχουν κινηθεί και «αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζουμε υπεραπόδοση, υπερεπιδόσεις στα έσοδα, γιατί όλα αυτά δεν τα μετρούν οι Θεσμοί ως συνεισφέροντα για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων γιατί τα αποκαλούν μη παραμετρικά».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης