Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικό για την Ελλάδα ένα «σωσίβιο ρευστότητας»

Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικό για την Ελλάδα ένα «σωσίβιο ρευστότητας»

Ο Μάριο Σεντένο απέφυγε να πάρει σαφή θέση για την πιθανότητα η χώρα μας να χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή, λέγοντας ότι αυτή την απόφαση θα την λάβει η η ελληνική πλευρά

Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικό για την Ελλάδα ένα «σωσίβιο ρευστότητας»
Την δημιουργία ενός « σωσιβίου ρευστότητας» για την Ελλάδα το οποίο θα βοηθήσει τη χώρα από πιθανούς κλυδωνισμούς, μετά την τυπική ολοκλήρωση των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, ζήτησε ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Σεντένο δήλωσε ότι πλησιάζουμε στο τέλος των προγραμμάτων με έναν πολλά υποσχόμενο τρόπο, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιον είναι αποτέλεσμα δουλειάς και όχι τύχης. 


Ο Πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των  δύο προαπαιτούμενων που απομένουν για την εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ενός ποσού το οποίο η ελληνική πλευρά επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ως «σωσίβιο ρευστότητας». 


Κλείσιμο
«Η ιδιοκτησία του προγράμματος, κλειδί για την επιτυχία»

Ο κ. Σεντένο απέφυγε να πάρει σαφή θέση για την πιθανότητα η χώρα μας να χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή, λέγοντας ότι αυτή την απόφαση θα την λάβει η η ελληνική πλευρά. «Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης την οποία θα παρουσιάσει στο Eurogroup, κάτι πολύ σημαντικό για την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένο. 


Ο νέος Πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη «ιδιοκτησίας» των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την επιτυχία των προγραμμάτων. «Ως υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας γνωρίζω πολύ καλά ότι η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι το κλειδί της επιτυχίας» δήλωσε ο ίδιος. 


Ο κ. Σεντένο έκανε λόγο και για την ανάγκη διασφάλισης στο εσωτερικό της Ελλάδας ότι τα  οφέλη του προγράμματος θα συνεχιστούν με την εναλλαγή των «πολιτικών κύκλων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης