PROTOTHEMA

Οικονομία

Η σχέση τους ήταν πάντα... εκρηκτική

Βαρουφάκης: «Μαζορέτες» του Σόιμπλε Τσίπρας, Τσακαλώτος - Υπάλληλός του ο Ντάισελμπλουμ

Βαρουφάκης: «Μαζορέτες» του Σόιμπλε  Τσίπρας, Τσακαλώτος - Υπάλληλός του ο Ντάισελμπλουμ

Στο «φαρμακερό» αποχαιρετιστήριο tweet του αναφέρεται στη συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στους FT, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup επαινεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις επίσημες ιδιότητές τους ως ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας και επικεφαλής του Eurogroup, η σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερούν Ντάισελμπλουμ απασχόλησε εκτεταμένα τη δημοσιότητα.


Οι εκρηκτικές αλληλεπιδράσεις τους μονοπωλούσαν τα φλας των δημοσιογράφων στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ είχαν χύσει πολύ μελάνι για τους αιχμηρούς διαλόγους τους.


Σήμερα, την ημέρα που ο Ντάισελμπλουμ παραδίδει την σκυτάλη στον διάδοχό του στην ηγεσία του Eurogroup, o πρώην ΥΠΟΙΚ δεν θα μπορούσε φυσικά να μην τον αποχαιρετίσει.

Επέλεξε μάλιστα να το κάνει με ένα βιτριολικό tweet όπου χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (με τους οποίους τον συνέδεε παλαιότερα στενή φιλία) «μαζορέτες» του Σόιμπλε και τον ίδιο τον Ντάισελμπλουμ «υπάλληλο» του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Αν και δεν τους κατονομάζει συγκεκριμένα, είναι εμφανές διαβάζοντας το tweet ότι αναφέρεται στην συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στους Financial Times, όπου ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει πλήρως τη σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

«Ο αποχωρών (μετά την "απόλυσή" του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε» γράφει η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

naso12/01/201821:58

Ο Βαρουφάκης δεν είπε κάτι που δεν είναι αλήθεια και διαφωνώ πλήρως με την συκοφαντική δυσφήμηση και κατηγορίες γενικά σε αποδιοπομπαίους τράγους για να επιρρίπτονται ευθύνες ως δικαιολογία και στάχτη στα μάτια από ανίκανους ιδιοτελείς ηττημένους. Ο γερμανικός εθνικισμός έχει προωθήσει και τοποθετήσει ένα σωρό μη εκλεγμένους όπου δυνατόν μπορεί ανθρώπους κλειδιά μαριονέτες που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες και ακολουθούν πιστά τις εντολές του νεοφιλελευθερισμού συγκεκριμένων πάμπλουτων και χρηματοοικονομικών οίκων. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τους εκλεγμένους όπως ο Μακρόν στην Γαλλία που προωθήθηκαν να κάνουν το αντίθετο από αυτό που ψηφίσθηκαν με μπόλικη στάχτη στα μάτια των γάλλων. Η ΗΠΑ απομακρύνεται από τον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλευθερισμό με τον Τράμπ ενώ η Ευρώπη συνεχίζει την αυτοκαταστροφή της με μετατόπιση κεφαλαίου από τους ευρωπαίους πολίτες και επιχειρήσεις στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων παγκόσμιων αρπακτικών. Ιστορικά έχει εφαρμοστεί πολλές φορές επί Ρέιγκαν στις ΗΠΑ, επί Θάτσερ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε χώρες της λατινικής Αμερικής μέσο του τότε ΔΝΤ όμως πάντα υπήρχε χαλαρή νομισματική πολιτική που μείωνε κάπως τις ανισότητες ενώ αυτή τι φορά συμβαίνει το παράδοξο ότι η χαλαρή πολιτική απευθείας χρηματοδοτεί τους πλουσιότερους ενώ όλοι οι άλλοι στραγγίζονται να καλύψουν τα ελλείμματα των δημόσιων προϋπολογισμών και έτσι επιτυγχάνεται ο μηδενικός πληθωρισμός εφόσον μόνο αν υπάρχει χρήμα σε πολλούς μπορεί να υπάρξει πληθωρισμός. Έτσι το σύνολο των χρεών αυξάνονται δεν μειώνονται απλά υπάρχει ένας ανασχηματισμός ή ανακάτεμα χρεών. Το σύστημα στην Ευρώπη έχει κακόβουλα επηρεασθεί από τον νεοφιλελευθερισμό διότι οι ροές κεφαλαίων λοξοδρομούν και μεταφέρονται σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχήματα κεφαλαίου. Οι χώρες που βασίζονται στην βιομηχανική παραγωγή και αυτές που βασίζουν τις οικονομίες τους στις υπηρεσίες ιδιαίτερα μη χρηματοοικονομικές όπου εξωτερικές ροές δεν ισοσκελίζουν τις εσωτερικές ροές δεν μπορούν να συνυπάρξουν κάτω από παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελευθερισμό διότι ενώ ο νεοφιλευθερισμός λοξοδρομεί ροές ανοδικά δημιουργεί ελλείμματα καθοδικά και αναγκαστική σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που δημιουργεί περαιτέρω φτωχοποίηση ενώ η συγκεκριμένη παγκοσμιοποίηση αντί να μειώνει την πίεση αντίθετα μειώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξάνει χρέη και δημιουργεί υπανάπτυξη.

Απάντηση
naso13/01/201801:48

Μπορεί να βολεύει εσένα να προπαγανδίζεις με μικρά μηνυματάκια υποτιμώντας τους αναγνώστες αλλά δεν βολεύει εμένα και να πάει να αυτοθεί ο Τρόσκι και όλοι οι αρχαίοι υποανάπτυκτοι φιλόσοφοι της ουτοπίας και ανθρώπινης καταστροφής. Τώρα ότι ο Βαρουφάκης έριξε την Ελλάδα σε τάρταρα δεν αγοράζει αυτή την φτηνή προπαγάνδα ούτε πνευματικά ανάπηρος να είναι ενώ ότι δήθεν ο Τσίπρας παραπλανήθηκε είναι εξωφρενικά γελοίο. Ο Τσίπρας και το Συριζαίοκο χαρέμι ήξερε σίγουρα τι υπέγραφε το 2015 όπως τον ίδιο δρόμο διάλεξαν και οι προηγούμενοι έλληνες ηγέτες και ως τουλάχιστον σήμερα προωθείται και αύριο ο επόμενος να διαλέξει τον ίδιο δρόμο. Τίποτα δεν γίνετε από τύχη όταν το χρήμα που διακυβεύεται είναι τόσο πάρα πολύ και οι ισορροπίες ελέγχου πάρα πολύ εύθραυστες και τα συμφέροντα ευρέως διασκορπισμένα με πολύ σύγκρουση εξουσίας.

Απάντηση
dias12/01/201819:43

Δεν φταιει που ειναι ζαβο.Ευθυνες εχουν οι Αυτιας και Παπαδακης που τον εβαζαν στα σπιτια των ευκολοπιστων μισοχαζων .

Απάντηση
Νικ12/01/201819:38

Αυτός ο κοπρίτης χρωστάει 100δις στη χώρα, τόσο μπήκαμε μέσα με τις ανοησίες του. Βέβαια η απόφαση ήταν του Πρωθυπουργευοντα Αλέξη

Απάντηση
TAKHS12/01/201819:31

ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΝΗ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑς ΛΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία