Έρευνα: Οι Έλληνες οι μόνοι στην Ευρώπη που είχαν λιγότερα χρήματα για τα Χριστούγεννα

Έρευνα: Οι Έλληνες οι μόνοι στην Ευρώπη που είχαν λιγότερα χρήματα για τα Χριστούγεννα

Το 62% δήλωσε πως η αγοραστική του δύναμη για το 2017 ήταν μικρότερη συγκριτικά με το 2016 - Επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί το 2018

Έρευνα: Οι Έλληνες οι μόνοι στην Ευρώπη που είχαν λιγότερα χρήματα για τα Χριστούγεννα
Με τους Έλληνες καταναλωτές να δηλώνουν ότι είχαν λιγότερα χρήματα για να ξοδέψουν φέτος - σε σχέση με πέρυσι - για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πέφτει η αυλαία για τα δώρα των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας Deloitte οι Έλληνες είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι οι οποίοι δήλωσαν σε ποσοστό 62% πως η αγοραστική τους δύναμη για το 2017 ήταν μικρότερη συγκριτικά με το 2016. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι Έλληνες είναι οι απαισιόδοξοι σε σχέση με όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα αναφορικά με την τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση της οικονομίας καθώς μόνο το 23% υποστηρίζει ότι η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας της χώρας παραμένει σταθερή ή βελτιώνεται και μόλις 29% εκτιμά ότι η οικονομία θα βελτιωθεί το 2018.. Πιο απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες άνω των 55 ετών (84%) ενώ η λιγότερο απαισιόδοξη ομάδα είναι αυτή των 18-34 ετών (64%).

Κλείσιμο


Ο χριστουγεννιάτικος προϋπολογισμός των Ελλήνων κατανέμεται κυρίως σε δαπάνες για αγορά φαγητού και ποτών (€157), αγορά δώρων (€136), ταξίδια 82) και διασκέδαση (€75).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας 40% των καταναλωτών έχει πραγματοποιήσει τις αγορές του από τις 16 Δεκεμβρίου έως και παραμονή Χριστουγέννων ενώ οι καταναλωτές της «τελευταίας στιγμής», αυτοί δηλαδή που πραγματοποιούν τις αγορές τους μεταξύ της 25ης και 31ης Δεκεμβρίου ανέρχονται στο 11%.



Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες και σε αυτή συμμετείχαν 8.154 καταναλωτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης