Νέο «φρένο» στις προβλέψεις για ανάπτυξη του 2017

Νέο «φρένο» στις προβλέψεις για ανάπτυξη του 2017

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω στον νέο προϋπολογισμό τον στόχο που είχε στο προσχέδιο για ανάπτυξη 1,8% το 2017, σε μόλις 1,6% ή 1,7%

Νέο «φρένο» στις προβλέψεις για ανάπτυξη του 2017
Ακόμα πιο χαμηλά «προσγειώνει» τις προσδοκίες της για ανάπτυξη η κυβέρνηση. Μετά την …στασιμότητα που είχε προαναγγείλει πέρυσι τέτοιον καιρό για το 2016 (αλλά αντί αυτής προέκυψε ύφεση) και αντί της ανάπτυξης 2,7% που προέβλεπε τότε για φέτος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναθεωρήσει έτι προς τα κάτω στον νέο προϋπολογισμό τον στόχο που είχε στο προσχέδιο για ανάπτυξη 1,8% το 2017, σε μόλις 1,6% ή 1,7%.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει πάντως ότι η κυβέρνηση «έπεσε έξω» μέσα σε ένα χρόνο κατά σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά, σε σχέση με ό,τι σχεδίαζε ή φανταζόταν, για την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας στη διετία 2016-2017.
 
Η κρίσιμη παράμετρος που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να παρασύρει ξανά προς τα κάτω την ανάπτυξη, διαψεύδοντας συνεχώς τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, είναι και πάλι τα νεότερα στοιχεία για την μείωση των  εισοδημάτων των νοικοκυριών, αλλά και πορεία των επενδύσεων, λόγω της υπερφορολόγησης.
 
Στο υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν ότι η ισχνή ανάπτυξη, ειδικά αν αποδειχθεί τελικά μικρότερη και από 1,6% του
Κλείσιμο
ΑΕΠ, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την επίτευξη των στόχων του 2018 –και όχι μόνον- καθώς μια σειρά υποθέσεων και παραδοχών για τα πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του χρέους έχουν βασιστεί σε σαφώς πιο αισιόδοξα σενάρια για την πορεία της οικονομίας, τα οποία όμως εγκαταλείπονται σταδιακώς το ένα μετά το άλλο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης