Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες από τις φήμες για «κρατικοποίηση» δύο τραπεζών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες από τις φήμες για «κρατικοποίηση» δύο τραπεζών

Η αγορά εκτιμά  ότι δύο, ίσως και περισσότερες τράπεζες θα χρειαστούν αύξηση κεφαλαίου με συνέπεια να κάνει βουτιά η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία έχει και την μεγαλύτερη έκθεση στα προβληματικά δάνεια


Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες από τις φήμες για «κρατικοποίηση» δύο τραπεζών
Από το κράχ και την κρατικοποίηση, στις μικρές απώλειες. Το φάσμα της κρατικοποίησης δυο τραπεζών τουλάχιστον έφερε την κατάρρευση με πτώση πάνω απο 3%, και η αντίδραση  σε Εθνική και Eurobank περιόρισε τις απώλειες  στο 0,62%. 

Η αγορά εκτιμά  δυο ίσως και περισσότερες τράπεζες θα χρειαστούν αύξηση κεφαλαίου με συνέπεια την κατάρρευση στην Τράπεζα Πειραιώς – η οποία ως μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας έχει και την μεγαλύτερη έκθεση στα προβληματικά δάνεια. 

Ερωτηματικό και προβληματισμό  προκαλεί η συμπεριφορά της αγοράς σε υγιείς εταιρείες οι οποίες πιέστηκαν δίχως λόγο.     
     
Η αγορά ξεκίνησε πτωτικά και μέχρι το μεσημέρι είχε καταρρεύσει από την σημαντική βουτιά της Πειραιώς, όμως, ένα trading σε Εθνική και 2-3 άλλες μετοχές περιόρισαν τις ζημιές.  Ο Γενικός Δείκτης  έκλεισε στις 757,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 5,61% στα 0,301 ευρώ αφού η αγορά εκτιμά ότι
δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου. Αμετάβλητη η Eurobank στα 0,76 ευρώ. Άνοδος 2,81% για την Alpha bank στα 1,83 ευρώ. Πλήρης κατάρρευση στην Τράπεζα Πειραιώς στα 2,70 ευρώ ή 0,135 ευρώ προ reverse split..

Kέρδη 1,18% ο Τιτάνας στα 22,26 ευρώ. Άνοδος 2,32% για την Μπέλα στα 14,12 ευρώ. Με πτώση 2,40% Ο Μυτιληναίος.   Κέρδη 1,94% για Aegean Airlines στα 7,94 ευρώ. Κέρδη 2,65% για τον ΑΔΜΗΕ στα 1,94 ευρώ. Στα 113 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος ένας απο τους υψηλότερους τζίροςυ της περιόδου.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης