Δουλεύουμε 203 ημέρες το χρόνο για Εφορία και Ταμεία!

Δουλεύουμε 203 ημέρες το χρόνο για Εφορία και Ταμεία!

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2017 υπολογίζεται ότι Εφορία και Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, το 2016 ήταν για 188 ημέρες, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007

Δουλεύουμε 203 ημέρες το χρόνο για Εφορία και Ταμεία!
Για το «μεγάλο αφεντικό» όλων των Ελλήνων, το Κράτος, δουλεύουν επί 7 μήνες κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι. Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Από την επομένη, στις 23 Ιουλίου και αφού περάσουν οι πρώτες δύσκολες 203 ημέρες του χρόνου, μπορεί να δουλεύει ελεύθερα (;) πλέον ο κάθε Έλληνας για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) είναι, με απλά λόγια, η πρώτη ημέρα του χρόνου κατά την οποία μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εξοφλήσει τις φορολογικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος και εργαζόμαστε πλέον για τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σχηματικό τρόπο απεικόνισης της πραγματικής επιβάρυνσης που υφίσταται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος από την υπερφορολόγηση.

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για το 2016 ήταν η 6η Ιουλίου. Δηλαδή σε ένα χρόνο οι Έλληνες φορτώθηκαν μισό μήνα ακόμα στις πλάτες τους. Σε σχέση με το 2006 εργάζονται 2 μήνες παραπάνω!

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ το 2016 απορροφούσε τις εισπράξεις 188 ημερών, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης φόρων και εισφορών στη χώρα μας.

Περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης