«Πάγος» από τον Κερέ για την ποσοτική χαλάρωση: Η Ελλάδα έχει να περάσει και άλλα εμπόδια

«Πάγος» από τον Κερέ για την ποσοτική χαλάρωση: Η Ελλάδα έχει να περάσει και άλλα εμπόδια

«Δεν βλέπω να ξεκινά μια συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο για την ένταξη της Ελλάδας πριν να γίνουν όλα τα βήματα από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, πριν να ληφθούν αποφάσεις από το συμβούλιο του ESM και το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά

«Πάγος» από τον Κερέ για την ποσοτική χαλάρωση: Η Ελλάδα έχει να περάσει και άλλα εμπόδια
Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο με τις μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να περάσει αρκετά εμπόδια ακόμα πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
να τη συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε την Πέμπτη το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Όσον αφορά το
χρέος
Κλείσιμο
ο κ. Κερέ σημειώνει ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους και το ΔΝΤ
πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Μια τέτοια χρονική αλληλουχία υποδηλώνει, όπως παρατηρεί το Reuters στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη ο κ. Κερέ, υποδηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να απέχει μήνες από το να περιληφθεί στο πρόγραμμα, μια κυρίως συμβολική κίνηση που θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των κινητών και να επιταχύνει την ανάκαμψή της χώρας δύο χρόνια μετά την παρολίγον αποβολή από την Ευρωζώνη.

«Δεν βλέπω να ξεκινά μια συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο για την ένταξη της Ελλάδας πριν να γίνουν όλα τα βήματα από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, πριν να ληφθούν αποφάσεις από το συμβούλιο του ESM και το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ» προσθέτει ο Γάλλος τραπεζίτης.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ο Μπενουά Κερέ είπε ότι «η Δευτέρα θα είναι η μέρα των πολιτικών αποφάσεων». «Αυτό που θα θέλαμε να δούμε ως ΕΚΤ είναι μια ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων για το χρέος και πόσο αυτά θα συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Θέλουμε έναν επαρκή βαθμό συγκεκριμενοποίησης» συμπληρώνει.

Όσον αφορά την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Μπενουά Κερέ δηλώνει ότι «δεν χρειαζόμαστε επίσημα να είναι παρών το ΔΝΤ αλλά θα μας έδινε μεγαλύτερη άνεση η παρουσία του σε επίπεδο αξιοπιστίας των μέτρων για το χρέος».

Όπως παρατηρεί το Reuters η όποια αγορά ομολογων από την ΕΚΤ θα είναι μικρή καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακρατεί ήδη ένα μέρος του ελληνικού χρέους και έτσι γρήγορα θα πιάσει το «ταβάνι» του ορίου του 33% που ισχύει για τα ομόλογα κάθε χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης