Μοσκοβισί: Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία στη Μάλτα την Παρασκευή

Μοσκοβισί: Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία στη Μάλτα την Παρασκευή

Αποκάλυψε ότι απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε υψηλό επίπεδο με τις ελληνικές αρχές, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διάφορες για αν αποφευχθεί το ναυάγιο στο Eurogroup

Μοσκοβισί: Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία στη Μάλτα την Παρασκευή
Αποκαλύφθηκε δια στόματος Πιερ Μοσκοβισί το «μυστικό δείπνο» που ετοιμάζεται  στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, παρά το κλίμα μυστηρίου που προσπάθησε να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου με το μην επιβεβαιώνει τυχόν συναντήσεις πριν το Eurogroup της Παρασκευής

Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, δήλωσε ότι απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε υψηλό επίπεδο με τις ελληνικές αρχές, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διάφορες για αν αποφευχθεί το ναυάγιο στο Eurogroup.

Δήλωσε ότι τα ζητήματα που βρίσκονται υπό συζήτηση και καθυστερούν τη συμφωνία είναι τα εργασιακά, η ενέργεια και το δημοσιονομικό πακέτο που θα επιτρέψει στο Δ.Ν.Τ να συμμετέχει. Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί συζητήσαμε το δημοσιονομικό πακέτο που θα επέτρεπε στο Δ.Ν.Τ να συμμετέχει και η συμμετοχή για πολλούς από εμάς είναι μια εγγύηση ασφαλείας και ένας όρος απαραίτητος. Το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος και πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει μετά το 2018. Στόχος είναι ένα πακέτο ισορροπημένο, όπως είπαμε και στο Μάρτιο έχουμε.

Κλείσιμο
Όπως είπε η αγορά εργασίας είναι ένα θέμα υπό συζήτηση και η Κομισιόν υποστηρίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις  και ότι η Ελλάδα να τηρήσει τις βέλτιστες πρακτικές όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις και τα συνδικάτα. «Στη Βαλέτα ελπίσουμε να υπάρξει πρόοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις που αυξάνουν την αβεβαιότητα και πως ελπίζει στο Eurogroup της Μάλτας την Παρασκευή να σημειωθεί πρόοδος για να κλείσει σύντομα η τεχνική συμφωνία.

Υπογράμμισε το πακέτο περιέχει μέτρα για τον εξορθολογισμό των δαπανών και για όσα είναι προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ και στη Βαλέτα θα μπορέσουμε να σταθμίσουμε τα δεδομένα. Η τεχνική συμφωνία, όπως είπε,  πριν και μετά πολιτική συμφωνία είναι σημαντικό να γίνει και πρέπει να καταλήξουμε από όλες τις πλευρές. Δήλωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες και ότι το Δ.Ν.Τ θα πρέπει να παίξει το ρόλο του για να συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας.  Δήλωσε ότι  η Κομισιόν ενθαρρύνει τις προσπάθειες για το χρέος και ότι είμαστε έντιμος διαπραγματευτής. “Θέλουμε να κλείσει σύντομα η συμφωνία”, δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Οργή που δεν παρέστη ο Ντάισελμπλουμ
Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε προσκληθεί από το Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση, ωστόσο αρνήθηκε προκαλώντας την έκρηξη των Ευρωβουλευτών. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, κατήγγειλε την άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραστεί στη συζήτηση τονίζοντας ότι «παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους Ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών». Ο κ Ταγιάνι δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης