«Πάγος» από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για συμφωνία: Απομένει πολλή δουλειά ακόμη

«Πάγος» από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για συμφωνία: Απομένει πολλή δουλειά ακόμη

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για συμφωνία ο Τζέρι Ράις και σημείωσε ότι σοβαρές διαφορές παραμένουν σε «σημαντικά θέματα» -Κοινή ανακοίνωση Κομισιόν- ΕΚΤ: Στόχος να υπάρξει τεχνική συμφωνία «το συντομότερο δυνατό»

«Πάγος» από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για συμφωνία: Απομένει πολλή δουλειά ακόμη
Το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες από κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε τεχνική συμφωνία με τους δανειστές ανατρέπουν οι δηλώσεις που εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, πριν από λίγο στην Ουάσινγκτον.

«Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Όπως πληροφορείται το "Πρώτο Θέμα" η άποψη που εποκρατεί στην Ουάσινγκτον είναι ότι θα χρειαστεί άλλη μια αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα για να υπάρξει staff level agreement (τεχνική συμφωνία) κάτι που υπονομεύει εν μέρει την αισιοδοξία της Κομισιόν και της Αθήνας για συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξυ μιλώντας για το ελληνικό χρέος μετά από ερώτηση για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί και συνολικά ως μέγεθος, ο κ. Ράις διευκρίνισε  υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης