Ντοκουμέντο για τη «σφαγή» στις συντάξεις: Αντί για 158, πήρε επικουρική 34 ευρώ

Ντοκουμέντο για τη «σφαγή» στις συντάξεις: Αντί για 158, πήρε επικουρική 34 ευρώ

Μέσα σε δύο μήνες συνταξιούχος έχασε 124 ευρώ - Θα εισπράττει αυτά τα... ψίχουλα για τους επόμενους 4-5 μήνες!

Ντοκουμέντο για τη «σφαγή» στις συντάξεις: Αντί για 158, πήρε επικουρική 34 ευρώ
Ποσά ακόμα και έως 20 ευρώ βλέπουν πιστωμένα στους λογαριασμούς τους οι 248.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων
που άρχισαν να πληρώνονται
από χθες το απόγευμα καθώς άρχισε η παρακράτηση των αναδρομικών.  

Κλείσιμο
Η αφαίμαξη είναι εξοντωτική αφού η ελάχιστη δόση των αναδρομικών θα είναι 50 ευρώ εκτός εάν τα αναδρομικά που οφείλει να επιστρέψει ο συνταξιούχος είναι λιγότερα.

Στο εκκαθαριστικό σημείωμα που δημοσιεύει το protothema.gr φαίνεται ότι δικαιούχος επικουρικής του ΙΚΑ που έπαιρνε  σύνταξη 158 ευρώ, μετά τις περικοπές του Σεπτεμβρίου λαμβάνει σύνταξη  94,27 ευρώ. Σήμερα, που άρχισε η παρακράτηση των αναδρομικών, είδε στο λογαριασμό του 34,75 ευρώ τα οποία θα παίρνει για 4-5 μήνες καθώς οφείλει να επιστρέψει 223,72 ευρώ.

Άλλος συνταξιούχος παίρνει μεικτή επικουρική 270 ευρώ από το ΤΕΑΔΥ και 216 ευρώ καθαρό ποσό (μετά τις μνημονιακές περικοπές). Μετά τον επανυπολογισμό η σύνταξή του αναπροσαρμόζεται στα 166 ευρώ καθαρά. Για τις επικουρικές Ιουνίου - Ιουλίου θα πρέπει να του παρακρατηθούν 100 ευρώ, που θα εξοφληθούν σε 2 δόσεις των 50 ευρώ από τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Η επικουρική που θα λάβει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε 116€. Από τον Γενάρη θα παίρνει ξανά 166 ευρώ.



Ξεμπλοκάρουν τα μερίσματα-ψιχία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων
Μερίσματα-ψιχία λαμβάνουν εντωμεταξύ και οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων εξαιτίας της  παρακράτηση των αναδρομικών. Πολλοί είναι οι νέοι συνταξιούχοι που περιμένουν στην ουρά καθώς δεν έχουν πάρει ούτε αυτά τα ψιχία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΜΤΠΥ «το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έλαβε 85.000.000 ευρώ για την καταβολή μερισμάτων στους δικαιούχους-συνταξιούχους του Δημοσίου μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Έτσι θα ανακουφιστούν, έστω και μερικά, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να εισπράξουν τις ήδη συντριπτικά μειωμένες συντάξεις, κύριες και επικουρικές μαζί με το μέρισμά τους, για να αντιμετωπίσουν με λίγη  αξιοπρέπεια τις βιοτικές τους ανάγκες, ατομικές και οικογενειακές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης