Κοινή βούληση κυβέρνησης - θεσμών για έγκαιρη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Κοινή βούληση κυβέρνησης - θεσμών για έγκαιρη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Μέχρι την Πέμπτη ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων - Η συνέχεια στο β' δεκαήμερο του Νοεμβρίου

Κοινή βούληση κυβέρνησης - θεσμών για έγκαιρη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης
Ολοκληρώθηκε η σημερινή πρώτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών, με θέμα την επισκόπηση των βασικών πεδίων της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί και επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Τον κύκλο των σημερινών συναντήσεων άνοιξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας
, ενώ οι επαφές συνεχίστηκαν μεταξύ των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, κ. Ντέκλαν Κοστέλο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ,) Φραντσέσκο Ντρούντι και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Νικόλα Τζαμαριόλι.

Παρούσα και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία καθυστέρησε την άφιξή της στην Αθήνα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων που συμφωνήθηκε προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη το βράδυ και οι θεσμοί θα αναχωρήσουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, με προοπτική να επιστρέψουν το β' δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Έως τότε, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίζονται οι -εξ αποστάσεως, ενδεχομένως- διαβουλεύσεις στα θέματα που θα χρειάζονται περισσότερη δουλειά, εφόσον υπάρχουν διαφωνίες με τους θεσμούς.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ, που επικαλείται το newmoney.gr, διευκρίνιζαν ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το EWG στα τέλη Νοεμβρίου και πολιτική επικύρωση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ώστε από την επόμενη ημέρα και μέχρι τα Χριστούγεννα να βρεθεί λύση και στο ζήτημα του χρέους.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα «από τώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης