Η Γενική Γραμματεία Εσόδων μπλόκαρε τους λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Η Γενική Γραμματεία Εσόδων μπλόκαρε τους λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση είναι αυθαίρετη καθώς με πρόσφατο νόμο προστατεύεται η περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις

Η Γενική Γραμματεία Εσόδων μπλόκαρε τους λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Σε μπλοκάρισμα των εταιρικών λογαριασμών της εταιρείας Ναυπηγεία Ελευσίνας προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την περασμένη Τετάρτη η ΓΓΔΕ έχει προχωρήσει σε μπλοκάρισμα των λογαριασμών μέσω των οποίων πραγματοποιείται τόσο η μισθοδοσία των εργαζομένων όσο και οι υπόλοιπες κινήσεις για πληρωμές προμηθευτών αλλά και για εισπράξεις από πελάτες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση είναι αυθαίρετη καθώς με τον πρόσφατο νόμο 4361/16 προστατεύεται η περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις με σκοπό την απρόσκοπτη πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και της ολοκλήρωσης της ναυπήγησης 2 πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τη συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας για τις πυραυλάκατους ΤΠΚ 6 και ΤΠΚ 7, ενώ πρόσφατα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους Έλληνες εφοπλιστές για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ναυπηγείου, συμφωνίες που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει τις συνθήκες για να εξέλθουν τα ναυπηγεία από το αδιέξοδο.

Κλείσιμο
Πρόσφατα, το ναυπηγείο είχε κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και είχε συμφωνηθεί μέρος των οφειλομένων να αποπληρωθεί από τo ναυτικό και άλλο ένα μέρος από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως παράλογη και παράνομη την ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών και αναρωτιούνται ποιους εξυπηρετεί το λουκέτο στα ναυπηγεία, κάνοντας λόγο για παραλογισμό ή δόλια ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης