ΣΕΒ: Πρόταση για μείωση φορολογίας σε επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ

ΣΕΒ: Πρόταση για μείωση φορολογίας σε επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ

Μείωση της φορολογίας για τις μεγάλες επενδύσεις στο 20%, καθώς και επέκταση της δυνατότητας συμψηφισμού ζημιών με μελλοντικά κέρδη από 5 σε 10 χρόνια, ζητά ο Σύνδεσμος

ΣΕΒ: Πρόταση για μείωση φορολογίας σε επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ
Με βασικό μήνυμα ότι «η απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή, οι επενδύσεις και η ενίσχυση της φορολογικής δικαιοσύνης είναι προϋποθέσεις για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη, 23.3.2016) εκδήλωση του ΣΕΒ, με θέμα: «Η ανάγκη για ένα επενδυτικό σοκ: Φορολογικά Κίνητρα, Άρση Αντικινήτρων και Επενδύσεις».

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά, στην Εθνική Τράπεζα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πακέτο επενδυτικών φορολογικών κίνητρων με βασικούς μοχλούς την έξυπνη φορολογία και την άρση των αντικινήτρων, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του επενδυτικού κενού στη χώρα μας -γύρω στα 100 δις ευρώ μέχρι το 2022- μέσα από την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων.

Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της Επιτροπής Φορολογικών Θεμάτων του ΣΕΒ, ξεκαθάρισε ότι σήμερα χρειάζεται εκσυγχρονισμός των φορολογικών διαδικασιών, άρση των φορολογικών αντικινήτρων και θέσπιση ισχυρών οριζόντιων επενδυτικών κινήτρων. Τόνισε, δε, ότι «αντί να θεσπίζουμε επενδυτικά κίνητρα που στηρίζονται και στηρίζουν τη φορολογική ειλικρίνεια και συνέπεια, αυξάνουμε τους ονομαστικούς συντελεστές προς όφελος της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον έντονα περιορισμένης ρευστότητας».

Ο κ. Βασιλάκης σχολίασε στο σημείο αυτό τις κυοφορούμενες προτάσεις για αύξηση των φορολογικών συντελεστών ύψους 300 εκ. €, επισημαίνοντας ότι η υπερφορολόγηση των πιο παραγωγικών και αποδοτικών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα είναι συνταγή αποτυχίας. Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις τόνισε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί τον κανόνα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην ΕΕ και στον
Κλείσιμο
ΟΟΣΑ ως προς την φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά και τη φορολόγηση της εργασίας, τόσο σε επίπεδο φόρων όσο και σε εισφορών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης