Τα όρια των συμβιβασμών αποφασίζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Τα όρια των συμβιβασμών αποφασίζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Το Μαξίμου μιλά για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα επικυρωθεί μέχρις τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Τα όρια των συμβιβασμών αποφασίζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο
Για την πρόθεσή της να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και να προχωρήσει στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ, αλλά και την επιτάχυνση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το συντομότερο διαβεβαιώνει τώρα η κυβέρνηση, μετά το eurogroup της Δευτέρας, όπου σημειώθηκε μεν πρόοδος, αλλά ξεκαθαρίστηκαν και οι αντοχές της διαπραγματευτικής προσπάθειας.

Στην κυβέρνηση το έχουν πάρει απόφαση ότι πολύ μεγάλη πίεση δεν θα δεχθούν οι δανειστές και με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά «καίγεται» για την καταβολή χρημάτων, αλλά και την ταχεία σταθεροποίηση της οικονομίας – μέσω και της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος – και άρα πρέπει πλέον να γίνουν συμβιβασμοί.

Παρά την αισιόδοξη ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου, κυβερνητικοί παράγοντες βλέπουν «εκβιασμούς» στη στάση των εταίρων, αλλά αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών πλέον και γι’ αυτό η νέα πρόταση για παράδειγμα που κατέθεσε η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς έχει επώδυνες υποχωρήσεις.

Πάντως το Μαξίμου μιλά για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα επικυρωθεί μέχρις τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα όρια των συμβιβασμών που θα κάνει η κυβέρνηση θα αποφασιστούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί στη Βουλή. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το πώς θα προωθηθούν στη Βουλή όλα τα νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των νέων ρυθμίσεων για τους πλειστηριασμούς πλέον.
Κλείσιμο

Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει και το σύνολο της πολιτικής κατάσταση, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολλά μέτωπα και εκδηλώνεται αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας. Ο συνδυασμός δε της παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας με τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις και εσχάτως με την πολιτική κρίση που ξέσπασε λόγω της υπόθεσης με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, προκαλεί πονοκεφάλους μεν, αλλά και την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου ως προς τις σκοπιμότητας που τυχόν υπάρχουν με στόχο τη συνοχή και τη αντοχή της κυβέρνησης σε αυτή τη συγκυρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης