Αλεξιάδης: Κίνητρα για πλαστικό χρήμα - «Όχι» capital controls στους μισθούς

Αλεξιάδης: Κίνητρα για πλαστικό χρήμα - «Όχι» capital controls στους μισθούς

Υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί από το ΥΠΟΙΚ - Δυνατότητα δέσμευσης θυρίδων για μεγαλοοφειλέτες

Αλεξιάδης: Κίνητρα για πλαστικό χρήμα - «Όχι» capital controls στους μισθούς
Επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τη βούληση του υπουργείου να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, αλλά με κίνητρα, υποχρεωτικά και εθελοντικά, όπως είπε, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να εισπράττει το κράτος γρηγορότερα τον ΦΠΑ.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως δεν θα εφαρμοστούν «capital controls» στους μισθούς, συστήνοντας να μην υπάρχει φόβος και πως, ό,τι αποφασιστεί, δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, ανέφερε ωστόσο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως τόνισε, οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2016, επισημαίνοντας πως το ΥΠΟΙΚ ολοκληρώνει το σχεδιασμό του και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες. Πρέπει να πάμε σε αλλαγή νοοτροπίας και στους φορολογούμενους και στο κράτος, επισήμανε.
Κλείσιμο

Αγωνιούμε να μαζέψουμε 45-50 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από άμεσους και έμμεσους φόρους, υπογράμμισε, τονίζοντας πως, εάν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, θα εισπράττονται 15-20 δισ. ευρώ. 

«Ο καθένας μας μπορεί να βάλει λιθαράκι για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η αλλαγή των διατάξεων για το άνοιγμα των θυρίδων στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δίνει στην πολιτεία τη δυνατότητα να αποκτήσει «καλύτερο οπλοστάσιο» για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

Αναφερόμενος στο άρθρο 3 του ν/σ, που προβλέπει δέσμευση θυρίδων καθώς και δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου τους σε όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους».

«Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνουν φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης