Προσφυγή κατά της Ελλάδας από την Κύπρο για το PSI

Προσφυγή κατά της Ελλάδας από την Κύπρο για το PSI

Η κρατική τράπεζα της Κύπρου (πρώην Λαϊκή) διεκδικεί το ποσό των 4 δισ. ευρώ - Η προσφυγή έγινε με τις ευλογίες του Κύπριου ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει η εφημερίδα Πολίτης

Προσφυγή κατά της Ελλάδας από την Κύπρο για το PSI
Προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον (International Centre For Settlement of Investment Disputes - ICSID) κατέθεσε κατά του ελληνικού Δημοσίου η κρατική κυπριακή τράπεζα (πρώην Λαϊκή), διεκδικώντας 4 δισ. ευρώ για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η μοναδική προσφυγή εναντίον της χώρας μας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρά το γεγονός ότι στο PSI συμμετείχαν δεκάδες τράπεζες παγκοσμίως. Την είδηση δημοσιοποίησε με πρωτοσέλιδο άρθρο η εφημερίδα Πολίτης, υπό τον τίτλο «Διεκδικήσεις μαμούθ της Λαϊκής από Ελλάδα» και, όπως αναφέρεται, υπήρξε πολύμηνη μυστική προετοιμασία, πριν την προσφυγή, η οποία έγινε με τις ευλογίες του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Η προσφυγή χαρακτηρίζεται ως μια «διαμάχη με πολιτικές προεκτάσεις σε διεθνές επίπεδο».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, με την προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, η κρατική κυπριακή τράπεζα ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε επειδή κουρεύτηκαν (με το PSI) τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που διακρατούσε και απαιτεί αποζημίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης