Κλειστές μέχρι και την Τετάρτη οι τράπεζες

Κλειστές μέχρι και την Τετάρτη οι τράπεζες

Παραμένει το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ την ημέρα - Reuters: Κλειστές για «τουλάχιστον μερικές μέρες ακόμα» οι τράπεζες - Σταθάκης: «Ως την Παρασκευή θα βγάζουν 60 ευρώ τα ΑΤΜ εάν η ΕΚΤ διατηρήσει "παγωμένο" τον ELA»

Κλειστές μέχρι και την Τετάρτη οι τράπεζες
Παρατείνεται για δύο ακόμη μέρες η τραπεζική αργία εν αναμονή της απόφασης της συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Η σύσκεψη των τραπεζιτών  στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα  ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά αποφασίζοντας την διήμερη παράταση της τραπεζικής αργίας (έως την Τετάρτη τα μεσάνυχτα), την ώρα που αποφασίστηκε το όριο ανάληψης να παραμείνει στα 60 ευρώ την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή ελήφθη εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, με τα χρονικά όρια να πιέζουν.
H κα. Λούκα Κατσέλη δήλωσε πως «αποφασίσαμε να παραταθεί για δύο μέρες η τραπεζική αργία. Αν υπάρξει απόφαση της ΕΚΤ που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε κάτι για τους συνταξιούχους, θα αλλάξουμε και την απόφαση. Στόχος η ομαλοποίηση της αγοράς».
Την ίδια στιγμή ο κ. Μάρδας τόνισε πως «εργαζόμαστε και ετοιμάζουμε την σύνταξη της νέας ΠΝΠ που θα περιλαμβάνει αυξημένες τραπεζικές εργασίες (π.χ επιταγές, πιστωτικές κλπ)».
Κλείσιμο

Με δεδομένη την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη και την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του από τον κ. Τσακαλώτο, μπορεί και να συνταχθεί κανονικά νέα Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα ορίζει και ποιες τραπεζικές εργασίες θα διενεργούνται στα υποκαταστήματα των τραπεζών (πχ άνοιγμα θυρίδων) . Η σχετική υπουργική απόφαση θα υπογραφεί από τον κ. Τσακαλώτο αφού ορκιστεί.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως, η ιδέα της κυρίας Βαλαβάνη για έλεγχο στα μετρητά που φυλάσσονται σε θυρίδες είχε εξεταστεί και απορρίφθηκε πριν την έκδοση της τελευταίας ΠΝΠ στις 30 Ιουνίου.

Οι συνταξιούχοι 


Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία και αυτή την εβδομάδα για χιλιάδες πολίτες, κυρίως συνταξιούχους, που έχουν σχηματίσει ουρές από τα ξημερώματα έξω από τις τράπεζες. 
Μπορεί να επικράτησε συντριπτικά το «όχι» με 61% στο δημοψήφισμα, αλλά οι πολίτες και σήμερα είχαν στηθεί στις ουρές, είτε για να βγάλουν τα 60 ευρώ που έχουν ημερήσιο όριο ανάληψης, είτε οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. 

Ωστόσο πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που στήνονται άδικα στις ουρές των γκισέ των τραπεζών και ενώ έχουν λάβει την περασμένη εβδομάδα το ποσό των 120 ευρώ, νομίζουν ότι θα πάρουν ακόμα 120 ευρώ σήμερα. Το δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Μάρδας το πρωί στον ΑΝΤ1 διευκρινίζοντας πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης