Στερεύουν τα 20ευρα, τα ΑΤΜ βγάζουν 50 ευρώ

Στερεύουν τα 20ευρα, τα ΑΤΜ βγάζουν 50 ευρώ

Σε σύσκεψη Βαρουφάκη-τραπεζιτών συζητήθηκε το σενάριο της μείωσης στα 20 ευρώ, αλλά απορρίφθηκε -  Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των αναλήψεων τις επόμενες ημέρες

Στερεύουν τα 20ευρα, τα ΑΤΜ βγάζουν 50 ευρώ
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τη μείωση του ορίου αναλήψεων κάτω από τα 60 ευρώ την ημέρα.

«Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το όριο ημερήσιων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο τα ΑΤΜ να βγάζουν 50 ευρώ, καθώς έχουν αρχίσει και εξαντλούνται τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Κλείσιμο
Σε σύσκεψη που είχε με τους τραπεζίτες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εξετάστηκε να δοθεί κάτι παραπάνω σαν όριο αναλήψεων στους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στα καταστήματα που θα ανοίξουν μόνον για αυτούς.

Τελικά ήμερα ανακοινώθηκε ότι οι συνταξιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν 120 ευρώ μετρητά από τα γκισέ των τραπεζών μία φορά μόνο αυτή την εβδομάδα.

Αν προκρινόταν η λύση για μεγαλύτερες αναλήψεις από πλευράς των συνταξιούχων (υπήρχε το σενάριο για 240 ευρώ) υπήρξε o φόβος ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ήδη εξαιρετικά συμπιεσμένη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Ολα θα εξαρτηθούν από το πώς θα συνεχιστούν οι αναλήψεις. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο τραπέζι της σύσκεψης έπεσε το σενάριο για μείωση στο πλαφόν, ακόμα και στα 20 ευρώ την ημέρα, όση ήταν η εισήγηση του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης