Telegraph: «Φτάνει πια, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ»

Telegraph: «Φτάνει πια, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ»

H βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον όλων πλέον η έξοδος και ότι τώρα πρέπει να δρομολογηθεί όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα ώστε να γίνει με ήπιο τρόπο

Telegraph: «Φτάνει πια, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ»
Θέση υπέρ της εξόδου της Ελλάδας απ' το ευρώ παίρνει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph στο κεντρικό άρθρο της σήμερα που υπογράφει η διεύθυνση της. Με τίτλο “Φτάνει πια, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ”, η εφημερίδα εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον όλων πλέον η έξοδος και ότι τώρα πρέπει να δρομολογηθεί όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα ώστε να γίνει με ήπιο τρόπο. Αυτό σημαίνει τη χορήγηση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, κούρεμα του χρεόυς και στήριξη από τις ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας για τη σύσταση του νέου νομίσματος. 

Ακολουθεί το άρθρο:

«Η ελληνική κρίση χρέους είναι τώρα πέντε ετών, και ακόμα δεν υπάρχει εφαρμόσιμη διευθέτηση στον ορίζοντα. Μία προφανής λύση διαδέχεται την άλλη και δίνει στην Ευρώπη την αίσθηση της μόνιμης κρίσης και σύγκρουσης, που δεν διαφέρει και πολύ από έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, τουλάχιστον όσον αφορά τις παγιωμένες θέσεις και το βιτριόλι που χρησιμοποιεί η γλώσσα.

Κλείσιμο
Ενώ πολύ πιο σημαντικά θέματα, όπως η μαζική ανεργία, η εισροή παράνομων μεταναστών, και η απειλή πολέμου στα σύνορα της Ευρώπης από τη Ρωσία του Πούτιν δεν αντιμετωπίζονται η μικροσκοπική Ελλάδα μονοπωλεί το χρόνο και την ενέργεια των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών και επιφέρει πλήγμα στην καρδιά του ευρωπαϊκού πρότζεκτ.

Για την Ελλάδα, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν θα είναι διαθέσιμα τα καλά αποτελέσματα: Είτε θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα εγκαταλείψει το ευρώ, μία κίνηση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω σημαντικές βραχυπρόθεσμες οικονομικές δυσκολίες, είτε θα συνεχίσει την πολιτική της εξαθλίωσης που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι και λοιποί διεθνείς πιστωτές της.

Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη έχει αρνηθεί μία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Παρομοίως η κυβέρνηση της Ελλάδος υπό το ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνηθεί τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει απαιτήσει η μισητή τρόικα, θεωρώντας ότι αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατική εντολή της.

Φτάνει πια. Οι δύο θέσεις δεν μπορούν να συμβιβαστούν, και παρόλο που υπάρχουν βλέψεις να παραταθεί για λίγο ακόμα αυτό το ατέρμονο σίριαλ, είναι η ώρα να σφίξουμε τα δόντια και να βρούμε έναν τρόπο να οργανώσουμε την έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ με όσο το δυνατόν ομαλό τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης