Σε κίνδυνο τα διαθέσιμα Ταμείων, δήμων και ΝΠΙΔ

Σε κίνδυνο τα διαθέσιμα Ταμείων, δήμων και ΝΠΙΔ

Σημείωμα της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον ΟΔΔΗΧ διαψεύδει τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ.Στρατούλη ο οποίος υποστήριζε ότι τα διαθέσιμα αυτά δεν κινδυνεύουν από πιθανό κούρεμα επειδή δεν βρίσκονται στο επονομαζόμενο κοινό κεφάλαιο

Σε κίνδυνο τα διαθέσιμα Ταμείων, δήμων και ΝΠΙΔ
Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται τα διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικησης και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) καθώς διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δήλωσε στο Mega πως «τα χρήματα αυτά δεν βρίσκονται στο επονομαζόμενο κοινό κεφάλαιο και εξ αυτου του λόγου δεν κινδυνεύουν από πιθανό κούρεμα».

Σύμφωνα με επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) που δημοσιοποιούμε σήμερα και σε συνέχεια της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση πέρασε (ΦΕΚ Α' 41/20-4-2015) τα εν λόγω αποθεματικά αναφέρεται ξεκάθαρα πως «θα μεταφερθούν σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα ενταχθούν σε ομάδα περιουσίας που έχει συσταθεί».

Και το σημειώμα συνεχίζει στη δευτερη παράγραφο ξεκαθαρίζοντας απολυτα την κατάσταση: «Στην εν λόγω ομάδα περιουσίας εφαρμόζονται οι ανάλογες διατάξεις που αφορούν το Κοινό κεφάλαιο στο οποίο εντάσσονται τα εν λόγω κεφάλαια»!

Κλείσιμο
Γίνεται λοιπόν σαφές πως τα χρηματα των ΟΤΑ και ΝΠΙΔ είναι πλέον ξεκάθαρα εκτεθειμένα σε περιπτώσεις κουρέματος ή άλλων απωλειών ανάλογων με το PSI με αποτέλεσμα τόσο ο κ. Στρατούλης να διαψεύδεται όσο και να ξεσπά μια νέα συζήτηση για την πορεία αυτών των χρημάτων που έχουν απαιτηθεί από την κυβέρνηση.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης