Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Αν υπάρξει Grexit, οι Αγγλοσάξονες θα διαλύσουν την Ευρωζώνη»

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Αν υπάρξει Grexit, οι Αγγλοσάξονες θα διαλύσουν την Ευρωζώνη»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι «το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», υπογραμμίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Αν υπάρξει Grexit, οι Αγγλοσάξονες θα διαλύσουν την Ευρωζώνη»
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν στο Βέλγιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι «το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», υπογραμμίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη. 

«Εάν δεχόμασταν εμείς, η Ελλάδα ή οποιοσδήποτε άλλος ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από τον χώρο αλληλεγγύης και ευημερίας που ονομάζεται ευρωζώνη, θα θέταμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο καθώς πολλοί, ιδίως στον αγγλοσαξονικό κόσμο, θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν την ευρωζώνη κομμάτι-κομμάτι», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Γιούνκερ προκάλεσε αντιδράσεις στα διεθνή μέσα και ιδίως στον βρετανικό τύπο, εξαιτίας της αναφοράς στον «αγγλοσαξονικό κόσμο». Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την ομιλία ένας εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη έκφραση αναφερόταν στις αγορές και τους κερδοσκόπους και όχι συγκεκριμένα στη Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης