Μείωση των εξαγωγών από Γερμανία προς Ελλάδα για το 2013

Μείωση των εξαγωγών από Γερμανία προς Ελλάδα για το 2013

Η αξία των γερμανικών εμπορευμάτων που διατέθηκαν στη χώρα μας ανήλθε σε 4,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 41% από τις επιδόσεις του 2008 (8%) 

Μείωση των εξαγωγών από Γερμανία προς Ελλάδα για το 2013
Σημαντική μείωση παρουσίασαν οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα το 2013, ενώ σταθερές παρέμειναν οι εισαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο της Γερμανίας (Destatis).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η αξία των γερμανικών εμπορευμάτων που διατέθηκαν στην Ελλάδα το 2013 ανήλθε σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 41% από τις επιδόσεις του 2008 (8%).

Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα στοιχεία για το 2014, η αξία των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα έφθασε στα 5 δισεκατομμύρια. Αν τελικά επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για επιστροφή στα επίπεδα του 2001.

Κλείσιμο
Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στον τομέα των οχημάτων, οι παραγγελίες των οποίων σημείωσαν πτώση 27% την περίοδο 2010 - 2014, ενώ σημαντική είναι η μείωση και στις εξαγωγές μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αντιθέτως, οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων από την Γερμανία προς την Ελλάδα σημείωσαν αύξηση κατά 22% την ίδια περίοδο, με την αξία τους να φθάνει τα 703,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το γερμανικό Στατιστικό Γραφείο διευκρινίζει ακόμη ότι οι εισαγωγές από την Ελλάδα παραμένουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες στάσιμες, χωρίς να επηρεάζονται από την κρίση, με την αξία τους να κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η Γερμανία εισάγει από την Ελλάδα κυρίως προϊόντα γεωργικής καλλιέργειας, συγκεκριμένα ελιές, φέτα και ροδάκινα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης