Ντάισελμπλουμ: Δεν βλέπω τρίτο, μεγάλο, πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Δεν βλέπω τρίτο, μεγάλο, πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως η Ευρωομάδα «γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξη» για τη διάσωση της Ελλάδας - Επιβεβαίωσε πως τηλεφώνησε στον Τσίπρα από την Ρίγα 

Ντάισελμπλουμ: Δεν βλέπω τρίτο, μεγάλο, πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα
Δεν βλέπει ένα τρίτο, μεγάλο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική, ενημερωτική ιστοσελίδα Volkskrant τη Δευτέρα.

Αν και ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως το θέμα ενός Grexit δεν συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ευρωομάδα «γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξη» για τη διάσωση της Ελλάδας και υπογράμμισε πως οι ανησυχίες για τους Έλληνες, «αυξάνονται καθημερινά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από την Ρίγα την Παρασκευή, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια κίνηση που ήρθε σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ωστόσο, όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times σκοπός ήταν η παράκαμψη του Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης