Bloomberg: Πλησιάζει η ημέρα της «Δευτέρας Παρουσίας» για την Ελλάδα

Bloomberg: Πλησιάζει η ημέρα της «Δευτέρας Παρουσίας» για την Ελλάδα

Στο τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις - Την ίδια ώρα νοικοκιυριά και επιχειρήσεις «σήκωσαν» καταθέσεις 1,3 δισ. ευρώ την τελευταία εβδομάδα

Bloomberg: Πλησιάζει η ημέρα της «Δευτέρας Παρουσίας» για την Ελλάδα
Ως την ημέρα της «Δευτέρας Παρουσίας» χαρακτηρίζει το Bloomberg την πληρωμή μισθών και συντάξεων αυτή την εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση.

Η πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης θα χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά περιφερειών και δήμων καθώς και άλλες πηγές προκειμένου να ανταποκριθεί στις πληρωμές στο τέλος του μήνα που φτάνουν σε ύψος τα 1,5 δισ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται ο κίνδυνος εξάντλησης της ρευστότητας καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις «τράβηξαν» περίπου 1,3 δισ. ευρώ από καταθέσεις την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

«H Ελλάδα έχει παλέψει για να «ξεκλειδώσει» η καταβολή της δόσης μετά τη συμφωνία παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος που υπεγράφη τον Φεβρουάριο. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως εκφράσει την πεποίθησή της ότι έρχεται μια συμφωνία, μόνο και μόνο για να διαψευστεί από ευρωπαίους αξιωματούχους που ζητούν συγκεκριμένα βήματα. Η τελευταία εβδομάδα δεν ήταν διαφορετική: ημέρες μετά τη δήλωση Βαρουφάκη ότι οι απόψεις συγκλίνουν, οι συνάδελφοί του από όλη την Ευρώπη του "επιτέθηκαν" με μια συντονισμένη επίθεση κριτικής» αναφέρει το άρθρο του δικτύου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης