Σλοβενία: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα πακέτα βοήθειας για να δώσει αυξήσεις

Σλοβενία: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα πακέτα βοήθειας για να δώσει αυξήσεις

Όπως γράφει η εφημερίδα Slovenia Times, «η έκθεσή μας στο ελληνικό χρέος είναι 2,7% του ΑΕΠ, έναν χρόνο μετά τη μείωση κατά 8% του ΑΕΠ μας, οπότε κι έπρεπε να κόψουμε τους μισθούς και να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά σε όλους τους τομείς»

Σλοβενία: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα πακέτα βοήθειας για να δώσει αυξήσεις
Την ώρα που στα διεθνή ΜΜΕ γίνεται λόγος για "κόπωση" των δανειστών από τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, μικρότερα κράτη δηλώνουν με τη σειρά τους την ανυπομονησία τους για την καθυστέρηση που επιδεικνύει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των δεσμευμένων που έχει αναλάβει.

Όπως αναφέρει το οικονομικό site Seeking Alpha, η Σλοβενία που έχει προχωρήσει σε αθρόες περικοπές δαπανών και μισθών, θεωρεί ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα πακέτα διάσωσης για να κάνει αυξήσεις και στη συνέχεια να ζητά διαγραφή χρέους. Οι φορολογούμενοι στη Σλοβενία, συνεχίζει το άρθρο, δεν θα δουν κάτι τέτοιοι με καθόλου καλό μάτι, αφού οι ίδιοι λαμβάνουν συντάξεις πολύ χαμηλότερες από εκείνες των Ελλήνων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Slovenia Times, "η έκθεσή μας στο ελληνικό χρέος είναι 2,7% του ΑΕΠ, έναν χρόνο μετά τη μείωση κατά 8% του ΑΕΠ μας, οπότε κι έπρεπε να κόψουμε τους μισθούς και να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά σε όλους τους τομείς".

Γι' αυτό και η Σλοβενία θα επιμείνει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της η Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά την ίδια όσο και τους διεθνείς πιστωτές της, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας, Dušan Mramor.

"Δεδομένης της έκθεσης που έχει η Σλοβενία στην Ελλάδα και της αλληλεγγύης που της προσφέραμε, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να αυξήσει συντάξεις, να κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο και να ζητήσει περαιτέρω κούρεμα στις υποχρεώσεις της προς τη Σλοβενία, την ώρα που η Σλοβενία κόβει μισθούς και κάνει περικοπές σε όλους του τομέις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης