ΥΠΟΙΚ: Κοινός τόπος με τις ΗΠΑ για ζητήματα επανεκκίνησης της οικονομίας

ΥΠΟΙΚ: Κοινός τόπος με τις ΗΠΑ για ζητήματα επανεκκίνησης της οικονομίας

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης 

ΥΠΟΙΚ: Κοινός τόπος με τις ΗΠΑ για ζητήματα επανεκκίνησης της οικονομίας
Ότι υπάρχουν κοινές απόψεις για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας διαπίστωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Nathan Sheets και την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Caroline Atkinson.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στις ΗΠΑ κατά την οποία, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική, που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης