ΕΚΤ: Παράνομο να εκδώσει η Ελλάδα ομόλογα μικρής διάρκειας

ΕΚΤ: Παράνομο να εκδώσει η Ελλάδα ομόλογα μικρής διάρκειας

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο» - «Δεν θα παραβιάσουμε την συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας» τονίζει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γιάνη Βαρουφάκη για χαλαρή άποψη περί νόμων και κανόνων

ΕΚΤ: Παράνομο να εκδώσει η Ελλάδα ομόλογα μικρής διάρκειας
«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο».

Τα παραπάνω αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Κερέ, αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δεν θα επιτρέψει και την αύξηση της Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA).

Στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Κερέ επισημαίνει ακόμη ότι «εάν στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεχόμασταν περισσότερα T-bills, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα κρατική χρηματοδότηση».

«Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραβιάσουμε την συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας», αναφέρει στη συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα, ενώ την ίδια ώρα ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για χαλαρή άποψη περί νόμων και κανόνων. 

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, όπως κάθε άλλη, να δεχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται σε κανόνες. Το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί (η Ελλάδα) να αλλάξει μονομερώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες», υπογραμμίζει. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης