Κορκίδης: Θετική η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κορκίδης: Θετική η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Η πιο ευνοϊκή ρύθμιση από τις 16 που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια»

Κορκίδης: Θετική η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε: «...Αναντίρρητα, η νέα ρύθμιση χρεών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει πιο ευνοϊκούς και ελαστικούς όρους, ενώ αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα και εκείνα των ασφαλιστικών ταμείων, σε μια περίοδο που η οικονομία και κατ' επέκταση η αγορά στενάζουν, λόγω της συσσώρευσης των συνεπειών της κρίσης, αλλά και της αστάθειας των τελευταίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων. Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση από τις... 16, που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια.

Στα θετικά, πιστεύουμε ότι συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η απαλοιφή του ορίου ενός εκατ. ευρώ, η μείωση του ελάχιστου ποσού της δόσης σε 20 ευρώ, η αναστολή των εισπρακτικών μέτρων και η κατάργηση της προσωποκράτησης, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Όσον αφορά στα αρνητικά, οι συνεπείς φορολογούμενοι αισθάνονται αδικημένοι, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσής τους, επειδή και με τη νέα ρύθμιση γίνεται «κούρεμα» ακόμη και της αρχικής οφειλής. Μένει να δούμε, επίσης, τις παρατηρήσεις των δανειστών μας, οι οποίοι είχαν φέρει πολλές αντιρρήσεις σε προηγούμενη ρύθμιση.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του παραγωγικού κόσμου είναι να ελαχιστοποιηθούν τα εμπόδια και οι προϋποθέσεις υπαγωγής για ένταξη στη ρύθμιση, καθώς υπενθυμίζουμε ότι, κατά την περίοδο της κρίσης, 27 άμεσα και έμμεσα μέτρα, κυρίως στο πεδίο της φορολογίας και του ασφαλιστικού, έπληξαν βάναυσα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα...».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης