Προπληρωμή 100% των παραγγελιών ζητούν ξένοι προμηθευτές

Προπληρωμή 100% των παραγγελιών ζητούν ξένοι προμηθευτές

Το 2011 το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία ήταν τέτοιο που οι ξένοι προμηθευτές αρνούνταν εγγυητικές επιστολές από ελληνικές τράπεζες 

Προπληρωμή 100% των παραγγελιών ζητούν ξένοι προμηθευτές
Ημέρες του 2012 αρχίζουν να αναβιώνουν οι Έλληνες εισαγωγείς και εξαγωγείς αφού τις τελευταίες ημέρες, όπως λένε, οι εμπορικοί εταίροι τους στο εξωτερικό ζητούν μεγαλύτερες εξασφαλίσεις.
 
Μάλιστα εμπορικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα καταγγέλλουν ότι ξένοι προμηθευτές ζητούν εκ νέου προπληρωμή 100% της παραγγελίας τα εμπορεύματα που εισάγουν. 
 
Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Αθηνών (ΣΕΑΔΑ) κ. Ιωάννης Παπαγεωργάκης, τόνισε ότι προπληρωμή του συνόλου της παραγγελίας απαιτούν πλέον οι προμηθευτές από την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Δανία. Οι προμηθευτές δέχονται ακόμη εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, όμως, όπως ο ίδιος επισημαίνει, είναι γνωστό ότι είναι περιορισμένη η χρηματοδότηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων προς το εμπόριο. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το 2011 το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία ήταν τέτοιο που οι ξένοι προμηθευτές αρνούνταν εγγυητικές επιστολές από ελληνικές τράπεζες και έτσι οι ελληνικές επιχειρήσεις-πελάτες τους υποχρεώνονταν -όσοι μπορούσαν- να απευθυνθούν σε ξένα πιστωτικά ιδρύματα.
 
Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης