Ποιος κέρδισε σε 8.656 δελτία του ΟΠΑΠ μέσα σε ένα χρόνο!

Ποιος κέρδισε σε 8.656 δελτία του ΟΠΑΠ μέσα σε ένα χρόνο!

Για να «δικαιολογήσει» έσοδα 300.000 ευρώ - «Βγάζουν μάτι» οι περιπτώσεις αφύσικων κερδών, που έφερε στην επιφάνεια ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας - Δείτε δέκα κραυγαλέες περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών

Ποιος κέρδισε σε 8.656 δελτία του ΟΠΑΠ μέσα σε ένα χρόνο!
Στο πλαίσιο της πάταξης των κυκλωμάτων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος, τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια θα εισπράττονται πλέον μέσω των Τραπεζών έτσι  ώστε να γνωστοποιείται το όνομα του τυχερού.

Ειδικότερα στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας  του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, έδωσε λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), μέσω του νέου κανονισμού της.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π , πρόεδρος της οποίας είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος,  κανένας  δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω Τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παταχθεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος με τα ανώνυμα δελτία χαμηλού κέρδους, κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, αφού γι’ αυτά δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών.

Κλείσιμο
Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γέωργιου Σούρλα, «δεν θα έχει νόημα για τους επιτήδειους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του παρακάτω πίνακα για το έτος 2013, όπου παρουσιάζονται οι πρώτοι δέκα παίκτες σε αριθμό δελτίων για τα οποία ζητήθηκαν βεβαιώσεις και οι οποίοι δήλωσαν ότι κέρδισαν 39.333 δελτία, ο πρώτος μάλιστα από αυτούς 8.654 (!):


Με τον κανονισμό αυτό της Ε.Ε.Ε.Π. «τίθεται πλέον τέρμα στο ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών», τόνισε ο κ.  Σούρλας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης