Σε ισχύ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις - Διαβάστε τις τρεις αλλαγές

Σε ισχύ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις - Διαβάστε τις τρεις αλλαγές

Περιορισμούς που δεν υπήρχαν στην αρχική ρύθμιση φέρνει η νέα διάταξη - Αφήνει εκτός τις τρέχουσες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρώθουν από το τέλος Νοεμβρίου και μετά - Δευτέρα ή Τρίτη ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή

Σε ισχύ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις - Διαβάστε τις τρεις αλλαγές
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος για της 100 δόσεις, η οποία, όπως αναμενόταν, αφήνει εκτός τις τρέχουσες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρώθουν από το τέλος Νοεμβρίου και μετά.

Με την εγκύκλιο αυτή του υπουργείου Οικονομικών, την οποία υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, ενεργοποιείται η διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών στην Εφορία.
Κλείσιμο
Οι τρεις αλλαγές στην Εγκύκλιο Σαββαΐδου για τις 10 δόσεις
1.       Δεν εντάσσονται τελικώς στη ρύθμιση βεβαιωμένες μεν έως 1η Οκτωβρίου αλλά μη ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δηλαδή δεν εντάσσονται οι τρέχουσες οφειλές ΕΝΦΙΑ, πλην μόνο της 1ης δόσης του Σεπτεμβρίου, εάν και εφόσον έμεινε απλήρωτη.  Ομοίως δεν περιλαμβάνονται και οι εναπομείνασες δόσεις φόρου εισοδήματος.

2.       Αν κάποιοι είχαν κάνει τη ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας» με τις 48 δόσεις και ζητήσουν έως 31 Μαρτίου να μεταπηδήσουν στη νέα με τις 100, θα έχουν τα ευεργετήματα του νέου νόμου (επιτόκια και έξτρα μειώσεις 20%) από τον Απρίλιο του 2015. Αν θέλουν να έχουν την έκπτωση νωρίτερα, πρέπει να κάνουν αίτηση στην ΔΟΥ.

3.       Επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος η μεταπήδηση από ένα «πακέτο» δόσεων της ρύθμισης σε άλλο, αλλά μόνο για πιο σύντομη εξόφληση με λιγότερες δόσεις (πχ σε 48 από 72). Καταργείται η δυνατότητα να μεταπηδήσει κάποιος (πχ επειδή αντιμετωπίζει απρόοπτες δυσκολίες) σε «πακέτο» με περισσότερες δόσεις (πχ από πρόγραμμα σε 48 δόσεων σε 72).


Διαβάστε εδώ όλη την εγκύκλιο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης