Σόιμπλε: Kατανάλωση και απασχόληση παραμένουν ισχυρές στη Γερμανία

Σόιμπλε: Kατανάλωση και απασχόληση παραμένουν ισχυρές στη Γερμανία

Ωστόσο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι υπονομεύουν την εμπιστοσύνη σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Σόιμπλε: Kατανάλωση και απασχόληση παραμένουν ισχυρές στη Γερμανία
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε σήμερα ότι η κατανάλωση και η απασχόληση παραμένουν ισχυρές στη Γερμανία, αλλά πρόσθεσε πως οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι υπονομεύουν την εμπιστοσύνη σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση τους σε μηνιαία βάση εδώ και πάνω από επτά χρόνια τον Σεπτέμβριο, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια ένδειξη πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν μπορεί να βασιστεί στην κατανάλωση για να τονωθεί η ανάπτυξή της. 

«Μπορώ να σας πω ότι η καταναλωτική ζήτηση είναι υψηλή, η αγορά εργασίας μας είναι σε εξαίρετη κατάσταση. Υπάρχει όμως μια εντεινόμενη ανησυχία στην Ευρώπη για τους γεωπολιτικούς κινδύνους [που απορρέουν από] τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή... συνολικά υπάρχει μια επιδείνωση της εμπιστοσύνης», ανέφερε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Δουβλίνο.

Κλείσιμο
«Για [να υπάρξει] οικονομική ανάπτυξη. το σημαντικότερο πράγμα είναι η εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης