Οι μυστικές συναντήσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις ΗΠΑ

Οι μυστικές συναντήσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις ΗΠΑ

Η εταιρία έχει τη διάθεση να διευρύνει τη συμμετοχή της μέσω των τίτλων που θα εκδοθούν από την Ελλάδα, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ

Οι μυστικές συναντήσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις ΗΠΑ
Μυστικές συναντήσεις με επικεφαλής κορυφαίων funds στη Βοστόνη και στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες  ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στέλιος Παπαδόπουλος.  Στόχος του έμπειρου πρώην τραπεζικού στελέχους ήταν να διερευνήσει τις προθέσεις τους, σχετικά με το κατά πόσο θα τους ενδιέφερε να πάρουν θέσεις στο νέο μεγάλο εγχείρημα του ελληνικού Δημοσίου που θα είναι η έκδοση 7ετούς ομολόγου το αργότερο εντός των επόμενων 2 μηνών.

Μεγάλο ατού στη φαρέτρα του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου, η περίφημη Pimco, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο πάνω από 1 τρισ. δολάρια. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι  η Pimco  που, μέχρι πρότινος, απέφευγε τους ελληνικούς τίτλους, αυτή τη στιγμή έχει, σύμφωνα με το Bloomberg, ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αξίας 727 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πηγές, η εταιρία έχει τη διάθεση να διευρύνει τη συμμετοχή της μέσω των τίτλων που θα εκδοθούν από την Ελλάδα, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.  Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς από το ύψος του επιτοκίου και την αποδοχή που θα έχει στις διεθνείς αγορές, θα εξαρτηθεί κατά πόσον η Ελληνική Δημοκρατία θα μπορέσει να βγει στις αγορές για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 10 ετών από τις αρχές του 2015.  Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση του 7ετούς ομολόγου θα έχει σημαντική υπερκάλυψη.  

Ο κ. Παπαδόπουλος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, τον οποίο και ενημερώνει για κάθε του βήμα. Επί της ουσίας, ο υπουργός Οικονομικών θα είναι ο άνθρωπος που θα δώσει το “πράσινο φως” για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου όταν έλθει η ώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης