Σχέδιο κατασχέσεων για όσους χρωστάνε σε εφορία - ταμεία

Σχέδιο κατασχέσεων για όσους χρωστάνε σε εφορία - ταμεία

Η ομάδα έλεγχου μελετά τις τελευταίες ημέρες την πραγματοποίηση σχεδίου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών με «δύο ταχύτητες» αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών 

Σχέδιο κατασχέσεων για όσους χρωστάνε σε εφορία - ταμεία
Σχέδιο πάταξης όσων εκ συστήματος χρωστούν και, ενώ μπαίνουν σε ρυθμίσεις, συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους μελετά από κοινού η αρμόδια επιτροπή των ασφαλιστικών και των φορολογικών εισφορών. Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το «business stories», η ομάδα ελέγχου που συναποτελείται από τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας μελετά τις τελευταίες ημέρες την πραγματοποίηση σχεδίου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών με «δύο ταχύτητες» αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ενώ θα έχουν ενταχθεί σε αυτούς τους ευνοϊκούς όρους τελικά δεν θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Οπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» πριν από ενάμιση μήνα, απαίτηση της τρόικας ήταν να οριστούν μεν παραπάνω δόσεις αποπληρωμής των υποχρεώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες, με αντάλλαγμα όμως τη θέσπιση ποινών που θα φτάνουν μέχρι και τη δήμευση περιουσιών και ακινήτων. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό από την ελληνική πλευρά, όμως μια νέα, αναθεωρημένη βερσιόν έρχεται να δείξει πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Η αρμόδια λοιπόν κυβερνητική επιτροπή ναι μεν καταλήγει σε σχέδιο δύο ταχυτήτων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται να θέσει και αυστηρούς όρους σε μια λογική καρότου και μαστιγίου. Συγκεκριμένα, το σχέδιο που πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε, πως για οφειλές έως 15.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάνουν τις 100, ενώ για χρέη άνω των 15.000 ευρώ θα φτάνουν τις 72, φαίνεται να έχει βάση και να μελετάται διεξοδικά. Επίσης σκέψεις υπάρχουν ώστε να μειωθεί στο μισό το επιτόκιο που χρεώνει σήμερα το Δημόσιο για τις οφειλές, και συγκεκριμένα από το 8% να φτάσει στο 4%, ενώ σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ακόμα και πιο χαμηλά.


Διαβάστε περισσότερα από το 
newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης