Συζητούν «πάγωμα» των πλειστηριασμών και το 2015

Συζητούν «πάγωμα» των πλειστηριασμών και το 2015

Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις, που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Συζητούν «πάγωμα» των πλειστηριασμών και το 2015
Η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε στις συναντήσεις, που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δένδιας είπε ότι η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων αποτελεί «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Όπως, μάλιστα, ανέφεραν δεν αποκλείεται ακόμη και η μονομερής νομοθετική ρύθμιση από την ελληνική πλευρά, σε περίπτωση που η τρόικα δεν συμφωνήσει.

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια θα προηγηθεί της ρύθμισης, για τα στεγαστικά δάνεια και την προστασία από τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας, ενώ η ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αναμένεται να είναι έτοιμη έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Επίσης, βασικό σενάριο που εξετάζεται ώστε να αποφευχθούν μαζικοί πλειστηριασμοί είναι η παράταση της ισχύουσας μεταβατικής διάταξης που ορίζεται ότι προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 35.000 ευρώ, η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης