Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε στο 100,6 από το αναθεωρημένο 102,1 τον Ιούλιο και έναντι του 101,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές - Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο
Χαμηλότερο των προσδοκιών διαμορφώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, γεγονός που ενισχύει την προειδοποίηση του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την τόνωση της οικονομίας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε στο 100,6 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 102,1 τον Ιούλιο και έναντι του 101,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος μειώθηκε στο 0,16 από 0,17, ο δείκτης κλίματος στη βιομηχανία διαμορφώθηκε στο -2,3 από -3,8 τον Ιούλιο, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στο 3,1 από 3,6 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος μειώθηκε στο -10 από -8,4 τον Ιούλιο.

Ο δείκτης προσδοκιών για τις τιμές καταναλωτή υποχώρησε στο 6,6 από 8,7, ενώ για τις τιμές παραγωγού διαμορφώθηκε στο -0,5 από +0,4 τον προηγούμενο μήνα.
Κλείσιμο

“Η υποχώρηση του επιχειρηματικού και καταναλωτικού κύματος ηγείται της πτώσης στην οικονομία", λέει στο Bloomberg o  Timo del Carpio, οικονομολόγος στη RBC Capital Markets, στο Λονδίνο.

"Παρ' όλα αυτά, η βελτίωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών, η ανάπτυξη σε τομείς κλειδιά με τους εμπορικούς εταίρους και μία πιο υποστηρικτική νομισματική πολιτική θα στηρίξουν την άνοδο στο δεύτερο εξάμηνο".

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης