Στουρνάρας: Σε λίγες ημέρες η δημοσιοποίηση των νέων ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια

Στουρνάρας: Σε λίγες ημέρες η δημοσιοποίηση των νέων ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια

Ο νέος επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών θα δίνει πλήθος επιλογών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Στουρνάρας: Σε λίγες ημέρες η δημοσιοποίηση των νέων ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια
Τη δυνατότητα να έχουν διάφορες επιλογές προκειμένου να διευθετούν τα χρέη τους προς τις τράπεζες θα έχουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τον νέο επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδη, Χ. Πρωτόπαπα, Δ. Καρύδη και Θ. Μωραϊτη, παρουσίασε τον νέο Κώδικα αναφέροντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιηθεί.

Η Κεντρική Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει προσχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας στα τέλη Μαρτίου το οποίο και επικαιροποίησε μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τις τράπεζες και τις ενώσεις καταναλωτών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Κώδικας θα προβλέπει πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση δανείων. Εναλλακτικά θα προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου του μη εξυπηρετούμενου δανείου, τη μείωση περιθωρίου κέρδους της τράπεζας από το εν λόγω δάνειο, την αλλαγή του τύπου του επιτοκίου χωρίς πέναλτι, την αντικατάσταση του παλαιού δάνειου με νέο, την μεταβίβαση του μη εξυπηρετούμενου δάνειου σε άλλη τράπεζα, κ.ά.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των κόκκινων δανείων δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και επιχειρήσεων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης