Quartz: Η ελληνική ύφεση είναι και επίσημα χειρότερη από το Κραχ του '29

Quartz: Η ελληνική ύφεση είναι και επίσημα χειρότερη από το Κραχ του '29

H ελληνική οικονομία έχει περάσει μία κόλαση τα τελευταία χρόνια, με την ανεργία στο 27% και το 25% του ΑΕΠ να εξανεμίζεται, σε σχέση με τα υψηλά του 2007, γράφει η οικονομική ιστοσελίδα

Quartz: Η ελληνική ύφεση είναι και επίσημα χειρότερη από το Κραχ του '29
Το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους μόλις κατά 0,2%, με τους χαμηλότερους ρυθμούς από το τρίτο τρίμηνο του 2008. “Αλλά μην περιμένετε ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Αθήνας σύντομα”, γράφει το site Quartz.

Όπως εξηγεί, η ελληνική οικονομία έχει περάσει μία κόλαση τα τελευταία χρόνια, με την ανεργία στο 27% και το 25% του ΑΕΠ να εξανεμίζεται, σε σχέση με τα υψηλά του 2007.

“Αυτή η κατάρρευση του ΑΕΠ σημαίνει ότι η ελληνική ύφεση είναι ανάμεσα στα χειρότερα depressions της πρόσφατης μνήμης”, τονίζεται, καθώς έως τον “πάτο” του, στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ είχε χάσει περίπου το 33% από τα υψηλά του.

Κλείσιμο
“Στην πραγματικότητα, αυτό είναι χειρότερο από την πτώση του ΑΕΠ των ΗΠΑ από το υψηλό έως τον 'πάτο' του από το 1929 έως το 1933, κατά την πιο οξεία φάση της Μεγάλης Ύφεσης”, εξηγεί το Quartz.

Πηγή:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης