Θέμα αξιοπιστίας του οίκου αξιολόγησης Moody’s θέτει η Λευκωσία

Θέμα αξιοπιστίας του οίκου αξιολόγησης Moody’s θέτει η Λευκωσία

Σε έκθεσή του ανέφερε ότι η αξιολόγηση Caa3 με θετικό ορίζοντα «αντανακλά τους συνεχιζόμενους πιστωτικούς κινδύνους σε σχέση με τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Κύπρου»

Θέμα αξιοπιστίας του οίκου αξιολόγησης Moody’s θέτει η Λευκωσία
Θέμα αξιοπιστίας του οίκου αξιολόγησης Moody’s θέτει η Λευκωσία σε σχέση με προβλέψεις του για υψηλό κίνδυνο χρεοκοπίας της Κυπριακής οικονομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: «Σε σχέση με το συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης, η κυβέρνηση επιθυμεί να υπενθυμίσει τις προβλέψεις που είχε δημοσιοποιήσει ο οίκος για ύφεση 12% για το 2013, η οποία τελικά καταγράφτηκε στο 5,4%».

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και πάνω από όλα με τη στήριξη του κυπριακού λαού θα συνεχίσει την προσπάθεια για την πλήρη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας».

Ο οίκος Moody's σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε χθες ανέφερε ότι η αξιολόγηση Caa3 με θετικό ορίζοντα «αντανακλά τους συνεχιζόμενους πιστωτικούς κινδύνους σε σχέση με τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Κύπρου, όπως και το συνεπακόλουθο αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας μεσοπρόθεσμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης