FAZ: Και τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, αλλά με άλλο όνομα

FAZ: Και τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, αλλά με άλλο όνομα

Ο γερμανικός Τύπος αναλύει τη σημειολογία της επίσκεψης του μελλοντικού προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα και τα μηνύματα που κομίζει προς όλες τις κατευθύνσεις

FAZ: Και τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, αλλά με άλλο όνομα
Για τρίτο πακέτο στήριξης στη χώρα μας, αλλά με... άλλο όνομα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα  «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία αναλύει την επίσκεψη  Γιούνκερ στην Ελλάδα. 

Όπως επισημαίνει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γιούνκερ, που ως πρόεδρος του Eurogroup κατάφερε να διασώσει την Ελλάδα από τη στάση πληρωμών -τουλάχιστον προσωρινά- κόμισε στις αποσκευές αυτό που κομίζουν όλοι οι ξένοι πολιτικοί που επισκέπτονται την Ελλάδα: επαίνους για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις αλλά και προειδοποιήσεις ότι η εποχή των στερήσεων δεν τελείωσε. 

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει να πάρει από τους δανειστές της ένα τρίτο πακέτο βοήθειας αλλά το οποίο θα έχει άλλο όνομα. Η βοήθεια θα κρύβεται πίσω από ευφημισμούς, του τύπου 'παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δισεκατομμυρίων που έλαβε από τις χώρες της ευρωζώνης και μείωση των επιτοκίων'. Η πλειονότητα των οικονομολόγων συμφωνεί ότι η Ελλάδα χωρίς τρίτο πακέτο, με όποιο όνομα κι αν πάρει, δεν θα μπορέσει να ισοσκελίσει μακροχρόνια τον προϋπολογισμό της» υπογραμμίζει η εφημερίδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης