Χάος στο Taxisnet! Μπλοκάρει τις 12 δόσεις αποπληρωμής φόρων

Χάος στο Taxisnet! Μπλοκάρει τις 12 δόσεις αποπληρωμής φόρων

Το σύστημα δέχεται μόνο τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, παρά το ότι ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις ακόμη και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες

Χάος στο Taxisnet! Μπλοκάρει τις 12 δόσεις αποπληρωμής φόρων
Αλαλούμ στο Τaxisnet για εκατομμύρια φορολογούμενους που επιθυμούν να πληρώσουν σε 12 δόσεις τον φόρο εισοδήματος και τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Όσοι επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση προκειμένου να εξοφλήσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις -αντί σε 3 διμηνιαίες δόσεις- το φόρο που προέκυψε από την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής τους δήλωση διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν πρακτικά αδύνατον.

Κι αυτό γιατί το σύστημα δέχεται μόνο τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, παρά το ότι ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις ακόμη και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Κι αυτό επτά μήνες μετά την εφαρμογή της διάταξης.

Έτσι, σύμφωνα με την «Ημερησία», οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου μέχρι τις 31 Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση της οφειλής για να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφλήσουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή καθώς και το υπόλοιπο ποσό που δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται ότι η κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,74%.

Κλείσιμο
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η νέα γενική γραμματέας κ. Κ. Σαββαΐδου  φέρεται να έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έτσι ώστε μέχρι τις 31 Ιουλίου να έχει διορθωθεί η εφαρμογή και να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης