Αντεπίθεση από Wind και Vodafone με πρόταση εξαγοράς της Forthnet

Αντεπίθεση από Wind και Vodafone με πρόταση εξαγοράς της Forthnet

Ράλι για τη μετοχή στο ταμπλό με την μηνιαία απόδοση να φθάνει το 25%


Αντεπίθεση από Wind και Vodafone με πρόταση εξαγοράς της Forthnet
Στην αντεπίθεση πέρασαν Wind και Vodafone οι οποίες κατέθεσαν από κοινού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόταση εξαγοράς για το σύνολο της Forthnet.

H προφορά υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ χωρίς τα δάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία αποτιμάται συνολικά περί τα 535 εκατ. ευρώ.

Oι εταιρείες, που ελέγχουν αυτή την στιγμή το 39,5% της εισηγμένης, τηρούν προς το παρόν σιγή ιχθύος ωστόσο αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού την αντιπρότασή τους, στην πρόταση από πλευράς του ΟΤΕ για την εξαγορά των δραστηριοτήτων μόνο της Nova από τον Οργανισμό, με τίμημα από 250- 300 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το 44% της Forthnet ανήκει στην Emirates International Telecommunications, ενώ σχεδόν το 40% μοιράζεται μεταξύ Wind και Vodafone, με την πρώτη να έχει περίπου 33% και τη δεύτερη 6,5%.

Το υπόλοιπο ποσοστό είναι ευρεία μετοχική διασπορά στο Χρηματιστήριο, ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), το οποίο ελέγχει το 4,2%. Oι Άραβες θέλουν να πουλήσουν βγάζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από την επένδυσή τους.

Πάντως, η προθεσμία για απάντηση των Αράβων μεγαλομετόχων της Forthnet στη μη δεσμευτική προσφορά του ΟΤΕ έληξε χωρίς εμφανές αποτέλεσμα. Μάλιστα, η Forthnet δεν απάντησε καν για το αν δέχεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και έλεγχος από τον ΟΤΕ των δεδομένων της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova.

Να σημειωθεί ότι από όταν ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πρότασή του για εξαγορά των δραστηριοτήτων της Nova, η μετοχή της Forthnet έχει πραγματοποιήσει ράλι της τάξης του 25%. Σήμερα κερδίζει 5,3% με τη τιμή στα 1,59 ευρώ.

Η Forthnet - όπως έγραφε το newmoney.gr από τις αρχές του Ιουλίου - εφόσον υπάρξουν εξελίξεις που θα μεταβάλουν τη μετοχική της σύνθεση είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά, θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης