Ζάκυνθος: Στα... πόδια του εμίρη του Κατάρ 15.000 στρέμματα στο «Ναυάγιο»;

Ζάκυνθος: Στα... πόδια του εμίρη του Κατάρ 15.000 στρέμματα στο «Ναυάγιο»;

Θα είναι αυτός που θα αγοράσει την έκταση από ζακυνθινή οικογένεια; - Ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού με τίτλους από το 17ο αιώνα - Τι θέση παίρνει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος 

Ζάκυνθος: Στα... πόδια του εμίρη του Κατάρ 15.000 στρέμματα στο «Ναυάγιο»;
Η μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου, από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας, σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί.

Η έκταση αυτή φέρεται να περιβάλλει την περίφημη ακτή του «Ναυαγίου» η οποία αποτελεί το πιο διάσημο γεωγραφικό σημείο της Ζακύνθου και για την οποία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Το ακίνητο όμως αυτό η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.

Κλείσιμο
Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού με τίτλους από το 17ο αιώνα. 

Εκ μέρους της εκκλησίας ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου.

Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του «Ναυαγίου».

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης